Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČETVRTFINALE LP

Bayern slavio 2:0 protiv nemoćnog Juvea, Mandžo asistirao!

Bayern Juventus (1)
Foto: nph / Straubmeier/NordPhoto/PIXSELL
1/10
02.04.2013.
u 20:04

Mario Mandžukić igrao je do 90. minute, zaradio žuti karton i asistirao za drugi pogodak

Nogometaši Bayerna sa 2:0 pobijedili su Juventus u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka. Na Allianz Areni strijelci su bili Alaba, i to već u 23 sekundi susreta, te Thomas Müller u 63. na asistenciju Marija Mandžukića.

>>> PSG u posljednjim sekundama stigao do remija s Barcom!

>>> Igrači Bayerna: Šteta što Juveu nismo zabili još koji gol

Hrvatski napadač odigrao je dobru utakmicu iako nije uspio zabiti, bio u par dobrih šansi i radio pritisak na zadnju Juveovu liniju. U žaru borbe zaradio je žuti karton u 44. minuti zbog prigovora sucu.

Bayern je dominirao gotovo cijelu utakmicu i odmah na početku pokazao tko je gazda u Münchenu. Alaba je pogodio već u prvoj minuti, tukao je s 35 metara, lopta je pogodila Vidala, prevarila Buffona i završila u mreži.

Inače, Alabin gol bio je drugi najbrži u povijesti knock-out faze Lige prvaka. Brži od njega bio je Roy Makaay (10 sekundi), također u dresu Bayerna 2007. godine...

Ostatak poluvremena prošao je u dominaciji Bavaraca. Prijetili su Ribery i Robben, ali nisu uspjeli zabiti. No, Bayernov trud je nagrađen u 64. minuti. Gustavo je tukao, Buffon obranio, ali je loptu dočekao Mandžukić. Naš ju je napadač proslijedio Mülleru kojem nije bio problem ugurati je u praznu mrežu.

Juventus se nakon toga otvorio, u igru su ušli Giovinco i Vučinić koji su unijeli živost u igru gostiju iz Torina. Prvi udarac u okvir Juve je imao u 69. minuti kada je tukao Vidal kao i nekoliko minuta kasnije, ali mu je Neuer skinuo oba šuta.

Posljednju priliku na utakmici imao je Müller, no nije bio precizan i završilo je 2:0. Lijepa je to prednost Bayerna uoči uzvrata u Torinu iduće srijede.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije