Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernji u posjetu tekvondistici koja se oporavlja od moždanog udara

Azra hoda i govori, a i sve bolje pamti

'azra_mlm_spo_200112'
''
20.01.2012.
u 20:51

Nakon što je 15 dana bila u komi, Azra Zukanović (25), nekadašnja hrvatska te-kvon-do reprezentativka, danas trenerica i sutkinja, od srijede je u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama.

Zbog teškoća pri govoru, čitanju i pisanju, otežanog hodanja i upale krvnih žila na lijevoj polovici mozga, Azra je prvi put na liječenje primljena još 2008. godine. Nakon izlaska iz bolnice vratila se te-kvon-dou, no početkom studenoga prošle godine doživjela je teški moždani udar, pala je u komu iz koje se probudila uoči Božića.

– Važno je da mi je kći živa i ne želimo se više prisjećati vremena i svih trauma kroz koje smo prošli – rekla je majka Nena Biserović.

Azra samostalno hoda, no na dulje vrijeme treba pomoć druge osobe, a i nesigurna je u koordinaciji ruke. 

>> Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista u subotu <<

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije