Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANKETA U KLAGENFURTU

Austrijanci: Bilić je neki ministar, a Janica i Ivica imaju oca genijalca

Reprezentacija (1)
Željko Lukunić/Pixsell
19.05.2010.
u 15:02

Potrudili smo se na Alter Platzu, klagenfurtskom Korzu, od Austrijanaca doznati tko je Slaven Bilić. U petnaestminutnoj šetnji centrom, desetak sugovornika samo je slijegalo ramenima.

Ime Janice Kostelić odmah su prepoznali...

- Uh, ona je radila probleme našoj Marlies Schild. Kao što se danas bore Ivica Kostelić i Reinfried Herbst u slalomu. Njihov je otac čudo. Kako ste rekli Slaven, što? - čudio se student Thomas (24).

Sabrina (22) nije znala da se netko u njezinom gradu službano lopta, a kad smo spomenuli našu skijašicu, samo je pogledala u pod.

- Kako ju ne bi znala, bila je sjajna, skijanje pratim od malih nogu, a nogomet me nimalo ne zanima.

Jedini kome je malo “zvonilo” izbornikovo ime bio je Rheiner (40).

- Da nije taj Bilić neki hrvatski ministar? - pitao se čovjek u poslovnom odijelu. Iza njega se na skateboardu vozio mladić s naučnicom u nosu..

- Ne zanima me nogomet nimalo, samo navijam za KAC. Hokej je najbolji sport! Medveščak iz Zagreba znam, kako ne - ponosno je pričao Kevin (23).

Njegove vršnjakinje Lisa i Simone veselo su počele objašnjavati gdje je “događanje večeri”.

- Ima jedan sjajan party, na kraju ove ulice desno, u klubu...

Utakmica?

- Hm... 

Tko je u gradu, dobro su znala hrvatska djeca iz HKZ-a Leopold Mandić veselo su u kockastim dresovima mahala vozaču autobusa reprezentacije da skrene u ulicu gdje je 300 članova ugostilo na pola sata.

- Najviše su se sakupljali oko Modrića, Šimunića i Srne, a mame su bile fascinirane Bilićem. Moja gosopođa Mirela ipak preferira Petrića. Često se priča da su ovakvi ili onakvi, ali djeca su plakala od sreće - kaže organizator Nikola Krijan (44).

U kafiću BarItalia, gdje se, tako kažu, pije najbolja kava sjeverno od Alpa, konobar Asmir kuhao je kave na kojima je čokoladom pisalo Aus - Hrv 0:5. Među rijetkima su za gostovanje znala i dva Slovenca, koja su  dobacila:

- Naprej Hrvaška! Gremo i mi na tekmu!

Reprezentativci se u centru grada nisu pojavljivali, mir su potražili u šetnji parkom kraj jezera Wörthersee. Darijo Srna je šeretski fotoreporterima s druge strane riječice doviknuo:

- Bacite se dečki, malo se osvježite.

Komentara 3

DO
downunder
16:21 19.05.2010.

EUPatriot vidiš dobro si rekao, doći će mnoge ekipe ali ne i mnogi narodi jer Slovenaca kao ni Hrvata tamo neće biti.

EU
EUPatriot
15:14 19.05.2010.

Austrijanci: Bilić je neki EU i SP ministar, kockasta repka ima selektora genijalca a na World Cup če prističi mnoge. mnoge ekipe iz cijeloga svijeta..

OB
-obrisani-
19:12 19.05.2010.

Hebar nema nista pametnije,neg se nasa raspitivat kod neljubitelja nogometa ,tko je Bilic...ma bizi ca *l*pa*e... !..Bas ste ispali pametni...Bravo za novinara...koga drzite za budela ,ili mislite da smo stvarno budale...jadno je nase novinarstvo i novinari....pravo vam je Srna ina i reka ...Osvjezite se malo !...A,sad izvucite poantu iz toga....hahahahaa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije