Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Modriću 90 minuta

Atletico šokirao Real na Bernabeuu i osvojio Kup kralja!

Atletico, Real, Kup Kralja (1)
Reuters/Pixsell
Autor
Ante Buškulić
17.05.2013.
u 21:00

Finalna utakmica bila je iznimno uzbudljiva, igrali su se i produžeci, a Atletico je pobijedio 2:1

Već je debelo prošla ponoć kada je Radamel Falcao mahao kolumbijskom zastavom, kao da se opraštao s Atleticovim navijačima. A Luka Modrić od španjolskog kralja Juana Carlosa primio je srebrnu medalju. I odmah je skinuo s vrata. Nije mu baš sjela...

A što bi onda tek rekao Jose Mourinho! Koji iz Madrida odlazi kao gubitnik! Tri trofeja u tri sezone (u prvoj kup, u drugoj prvenstvo i u trećoj superkup) malo je za klub Realova renomea, za trenera Joseova renomea, ali najviše za ulaganja u momčad. Jose nije ni došao po medalju ni stisnuti ruku kralju. Kao da je nazirao ružan kraj - a Englezi su se šalili: kao da je provocirao otkaz - isključen je u 76. minuti nakon što je rekao sucima što ih ide...

Atletico je osvojio Kup kralja pobjedom nad Realom 2:1 nakon produžetaka. Na krilima sreće (vratnice su pogodili Özil, Benzema - nakon čijeg je udarca na odbijanac natrčao Özil pa je Juanfran izbio s gol-linije - i Ronaldo) i briljantnog vratara Courtoisa (20). U 109. minuti mladi je Belgijac skinuo zicer Özilu (sam na šest metara od vrata), a to je bio samo vrh njegovim odličnih obrana. Ronaldo je glavom zabio za 1:0, bio mu je to psmi pogodak u devet finala, te 55. pogodak ove sezone. Costa je izjednačio nakon sjajne akcije, koja je krenula na 20 metara od svojih vrata, gdje je Suarez oteo loptu Ronaldu. Uslijedila je Falcaova minijatura, kada je Xabija Alonsa i Khediru okrenuo kao balavce i gurnuo u for Costi, koji je pobjegao Essienu i pucao iz prve u donji kut. Luka Modrić igrao je vrlo dobro 90 minuta, a pobjedu je crveno-bijelima donio Miranda glavom u 98. minuti. Nastavio je tradiciju da Atletico u finalu pobjeđuje Real (četvrti put u pet finala) i prekinuo Realovu dominaciju: to je prva Atleticova pobjeda nad bijelima od 1999., nakon 25 utakmica!

>>Mourinho: Ovo je najgora sezona u mojoj karijeri!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije