Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Robert Prosinečki

Argentina je moćna, ali do finala će Brazil i Njemačka!

Robert Prosinečki
Goran Stanzl/PIXSELL
VL
Autor
Robert Prosinečki
30.06.2010.
u 20:30

Englezi su pokradeni, Tevez je zabio iz zaleđa, baš kao i Villa, no među osam zasluženo su bolje momčadi.

Puno se proteklih dana pričalo i pisalo o sucima i spornim trenucima. Najmanje o nogometu. Očite su sudačke pogreške, pokradena je Engleska, Tevez je zabio iz zaleđa, baš kao i Villa...

Spektakularni Nijemci

Ali u osmini finala pobijedile su bolje momčadi. I nepravedno se potencira priču o tom spornom Lampardovu pogotku, a manje se govori o tome da je Njemačka igrala spektakularno. Englezi su igrali samo tih deset minuta, a sve ostalo pripalo je Elfu. Iako, ne negiram da bi utakmica možda otišla u drugom smjeru.

Još dugo će se raspravljati bi li Fifa trebala uvesti tehnologiju koja bi sucima olakšala posao. Nisam siguran da bi to bio dobar potez, bojim se da bi to razvodnilo utakmicu. Najprije zbog izbora sporne situacije ako bi ih bilo više, a i zbog nogometa trebalo bi tu istu tehnologiju iskoristiti kod svih spornih detalja. E, onda bi na tapetu bila i Maradonina "Božja ruka", Henryjeva ruka u kvalifikacijama protiv Republike Irske... Ne znam koliko bi to zapravo pomoglo, jer nešto su pokušali promijeniti u Europskoj ligi s većim brojem sudaca. Nisam baš siguran da je to bio revolucionaran pomak. No, vratio bih se nogometu.

S nestrpljenjem iščekujem veliki sraz Argentine i Njemačke, bit će to šlager Svjetskog prvenstva, a nadam se i najbolja utakmica.

Nemoćni Ronaldo

Svi smo nekako skloniji tome da će je moćni Argentinci odlučiti u svoju korist, no znam da Nijemci nisu rekli zadnju riječ. Dapače, momčad koja igra tako atraktivno i učinkovito može pobijediti svakoga. Pa Nijemci u završnicu dolaze s pet-šest igrača, slično kao i Argentina. Elf me najviše zadivio, takvu Njemačku još nisam vidio i pobijedit će Argentinu!

Španjolska je, bez obzira na sporni trenutak pri pogotku, bila bolja od Portugala, koji do te utakmice "sto godina" nije primio pogodak. Ne mogu Portugalci bez Cristiana Ronalda u najboljem izdanju. U četvrtfinalu su Španjolci favoriti protiv Paragvajaca.

Jasno je da su Brazilci favoriti protiv Nizozemske, iako s oporavljenim Arjenom Robbenom narančasti mogu pobijediti bilo koga. No, fascinantna je moć koju su do sada pokazali Brazilci. Vidi se da već godinama nisu bili tako kompaktni i motivirani. Obrana je čvrsta, možda i najbolja na SP-u, a savršeno je sinkronizirana s veznim i supermoćnim napadačkim redom. Stoga predviđam finale Brazil - Njemačka.

Urugvajci su me se dojmili još od samog početka, vjerujem da idu preko Gane.

Komentara 19

OB
-obrisani-
08:40 02.07.2010.

Meni rang onih najboljih izgleda ovako: najprije sjajna i odlična Hrvatska, posle Wales, Lihtenštejn i Estonija kao srditi suparniki kockastih a tek iza tih največih slijede Argentina, Brazil i Njemačka..

OB
-obrisani-
20:59 30.06.2010.

Ja mislim da bi se Hrvatska mogla tu umješati..Dobro bar je tako izgledalo u nekom slovenskom skeču kojega sam nedavno pogledao..

UN
unbekant
06:45 01.07.2010.

Svabe ruse sve prepreke do finala,u to uopce netreba da se sumnja,to je mocna ekipa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije