Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALL-STAR

Evans pobjednik u zakucavanju, Morrow nije izborio tricaški finale

zakucavanje (1)
Foto: AFP
1/10
26.02.2012.
u 10:25

U natjecanju u zakucavanju četiriju anonimaca, pobijedio Jeremy Evans iz Utah Jazza. LeBron izjavio da bi razmislio oko nastupa ako bi netko za pobjedu ponudio milijun USD. U tricama je slavio, neočekivano, centar Minnesote Kevin Love

All-Star subota u Orlandu nije nam donijela rasplet o kakvom smo sanjarili. Šuter Netsa Anthony Morrow nije uspio opravdati sveti dres (trojku Dražena Petrovića) koji je nosio u natjecanju u tricama. No, nije mu za zamjeriti. Bilo mu je prvi put pa se nije najbolje snašao pod svjetlima tolikih isčekivanja i pritiska koji si je odabirom dresa sam nametnuo.

- Žao mi je što nisam uspio, no tijekom šutiranja osjetio sam neki umor. Nadam se da nisam puno razočarao svoje hrvatske navijače, meni je bila čast nositi taj dres.

Morrow je pogodio samo dvije od pet šarenih lopti, takozvanih "money ball", koje donose dva boda.

- Da sam pogodio dvije šarene lopte ne bih imao 14 već 18 bodova i pripetavao bih za finale kao Chalmers i Love. No, bila je to jedna od najboljih prvih rundi ikad, a i zaradio sam jedan bod više nego Dražen 1992.

Na koncu je slavio, neočekivano, centar Minnesote Kevin Love. Nakon što se provukao u finale, a potom sa Kevinom Durantom otišao u produžetke, u dodatnom je raspucavanju pobijedio najboljeg strijelca lige. A kada je došao u NBA ligu rekli su mu da se kloni (ćorava posla) pucanja trica.

- Nisam mislio da će 17 bodova biti dovoljno za pobjedu, no u svoj šut sam vjerovao. Ne, ovo ne znači da ću se sada više izvlačiti van i šutirati, ja želim ostati upamćen kao centar snagator iz reketa - govorio je Love.

Loveu je mentor bio Draženov negdašnji suigrač Terry Porter.

- On je bio dvaput drugi u ovom natjecanju, pa ovu pobjedu posvećujem njemu.

Izjednačeno je bilo i u natjecanju u zakucavanju jer su se, za izvanamerički svijet, četiri anonimusa uistinu potrudila biti kreativnima. Nova formula ocjenjivanja (više nema žirija, glasa publika sms porukama) donijela je pobjedu Jeremyju Evansu koji je iskreno priznao:

- Da je glasovao žiri vjerojatno bi netko drugi imao veći zbroj bodova, no publika je u mom slučaju očito vrednovala najbolje pojedinačno zakucavanje.

A to je bilo zakucavanje dviju lopti izbačenih iz ruku sjedećeg suigrača Haywarda kojeg je, usput, preskočio. Inače, ovaj puta se dosta preskakalo žive prepreke. Houstonovac Chase Budinger otvorio je natjecanje skokom preko repera Puffa Diddya, a na koncu je zakucao s povezom preko očiju u originalnom dresu pobjednika iz 1992. Cedrica Ceballosa koji je tada također zakucao napamet. Bivši odbojkaš Budinger objasnio je:

- Ideja je bila da mi asistent bude Woody Harrelson koji je glumio u filmu "Bijelac ne može skočiti". No, kako on nije mogao doći, poželio sam da mi asistira Puff Diddy. Čovjek kojeg sam taj dan upoznao izveo je savršeno dodavanje pa sam, nadam se, dokazao da "bijelac ipak može skočiti".

Evans je pak angažirao glumca, komičara, Kevina Harta koji je odglumio, također preskočenog, poštara koji je igraču Utah Jezza donio paket s dresom Karla Malonea. Paul George je pak preskočio dvojicu suigrača, ali se otisnuo o rame onog višeg, pa mu je umjetnički dojam pao za jednu ocjenu. Derrick Williams iz Minnesote skočio je preko motora, pobjednik Evans je prvo zakucavanje izveo s kamerom na glavi, a George je tražio da se svjetla u dvorani ugase da bi on, s flourescentnim elementima na sebi, zakucao u mraku.

- Nakon ove godine neće ostati puno ideja - ustvrdio je Williams koji nije uspio ponoviti zakucavanje Vincea Cartera (odbijena lopta od table kroz noge pa u koš).

I nakon ove godine ostat će priča o tome kako će natjecanje u zakucavanju dobiti stari sjaj tek kada mu pristupe najveće NBA zvijezde.

- Da su nastupali LeBron, Rose i Westbrook, to bi jako podiglo to natjecanje - primjetio je George koji je za vrijeme zakucavanja na ploču zalijepio sličice Larryja Birda.

Zvijezde, čini se, može privući samo novac. Nedavno je LeBron James odgovorio na pitanje od milijun dolara.

- Razmislio bih kada bi netko za pobjedu u zakucavanju osigurao milijun dolara.

Novac je bio i tema natjecanja u košarkaškim vještinama. U vrlo jakoj konkurenciji šestorice vrsnih razigravača (D. Williams, Westbrook, Wall, Rondo, Parker i Irving) pobijedio je Tony Parker. Tony se veselio pobjedi ne samo zato što je u prethodna dva navrata bio posljednji nego što je svojom pobjedom omogućio 25.000 USD školarine nasumce izabranoj štićenici Keyariji Smith iz Orlanda.

Nakon što je prije početka ove sezone sa svojim Bullsima potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 94.8 milijuna USD, prošlosezonski MVP proteklih je dana dogovorio 13-godišnji ugovor s proizvođačem sportske opreme Adidasom. Vjeruje se da taj ugovor jamči eksplozivnom razigravaču 185 milijuna USD koji se, uz bonuse, može protegnuti na 200 milijuna dolara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije