Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabrinuti otac

Ante Kostelić: Pa što hoćete od Ivice, on je gotovo invalid!

Ivica Kostelić (1)
Marko Prpić/PIXSELL
11.12.2012.
u 08:08

– Da sada ode u sportsku mirovinu, Ivica bi otišao sa 24 pobjede, ali i kao četvrti slalomaš svih vremena

Potišten što smo nakon Ivičina 16. mjesta u slalomu napisali da je Ivica u krizi, nazvao nas je njegov otac i trener Ante Kostelić i objasnio:

 – Kakva kriza? Ta Ivica je gotovo invalid, ne može ni čučnuti, a s obzirom na takvo stanje, 16. mjesto nije poraz. Jedna je stvar što se od njega očekuje, a druga je što je realnost. Presretni smo Ivičinim 14. mjestom u veleslalomu, ni unatoč bolovima u koljenu nije bio kanta za nabijanje. Uostalom, Ivica je trenutačno jedini skijaš u Svjetskom kupu koji je osvojio bodove u svim disciplinama. Ovo je naša velika borba za preživljavanje.

Učestalije na injekcije

Dugo gospodina Gipsa nismo čuli tako zabrinutog:

– Teško ćemo mi u ovom razdoblju nešto osvajati, no borimo se da ne izgubimo bodove. Važno nam je da ostanemo u prvoj skupini, da ne startamo s visokim brojevima i da to sačuvamo do Zimskih olimpijskih igara u Sočiju koje su nam cilj.

Ivica je jučer bio u švicarskom Bad Ragazu, na klinici na kojoj nekoliko puta godišnje dobije injekciju seruma za obnovu hrskavice.

– Ivica je jučer šepao, a danas se osjeća bolje, a takvo bolje stanje potraje oko dva tjedna. Možda ćemo ubuduće učestalije ići na te injekcije. U Bad Ragazu je Ivici iz koljena izvađen višak sinovijalne tekućine i potom su mu dali injekciju s koktelom napravljenim na njegovoj genetskoj bazi. Taj se koktel radi u SAD-u, a u Bad Ragazu se čuva u posebnim uvjetima. I Švicarci su to isto pokušali napraviti za Feuza, no njegovo tijelo to, nažalost, odbija. Neki drugi skijaši sa sličnim problemima uzimaju kortikosteroide, no mi na njih nismo pristali jer vam oni isprva pomažu, a kasnije vas nagrizaju.

Kako se ostaviti skijanja?

Kad Ivica već toliko trpi, samo po sebi nameće se pitanje zašto sve ne presiječe.

– Da sada ode u sportsku mirovinu, Ivica bi otišao sa 24 pobjede, ali i kao četvrti slalomaš svih vremena pa vam na pitanje zašto se time još bavimo ne mogu odgovoriti. To je naš život i ne znam kako ćemo otići iz skijanja. Možda ćemo se osjećati kao Indijanci koje su iz Colorada preselili na Floridu. Ne držimo se one da treba otići kada ste na vrhu, želimo se boriti do kraja – naglašava Ante Kostelić.

Ključne riječi

Komentara 65

GG
Gerard Gale
08:38 11.12.2012.

U Hrvatskoj (a posebno još za vrijeme Juge) ima jako puno ljudi koji su otišli u mirovinu jer ih je malo kičma boljela od sjedenja, a ako nije onda su rekli da ih boli pa su opet išli. Zato nam je mirovinski sustav krahirao i oni pravi umirovljenici krpaju kraj sa krajem jer moraju sufinancirat sve one koji su pol života proveli u mirovini zbog guzobolje. Pa nam je sad čudno da je neko stvarno invalid, a ne želi u mirovinu.

LI
liliZG
09:35 11.12.2012.

Tata mu ima pravo, znam da Ivica želi završiti karijeru sa olimpijadom , ali pod koju cijenu.... Već nekoliko zadnjih godina, kad ga gledam , samo molim boga da dođe čitav do kraja, .....neka skuplja bodove i dođe čitav....to je moja želja..........

Avatar jocker-3
jocker-3
10:30 11.12.2012.

Mislim da Ivica previše trenira,potrošio se,a rezervnih dijelova nema kao kod vozila,zato mislim da je Ante pretjerao sa treningom,drugi skijaši odmaraju pola godine...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije