Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pancerice

Ammannovi vezovi posve su legalni

Simon Amman
AFP
19.02.2010.
u 22:08

Međunarodna skijaška federacija (FIS) odbacila je optužbe iz tabora austrijske reprezentacije u skijaškim skokovima, a koja se tiče aktualnog olimpijskog pobjednika Švicarca Simona Ammanna.

U Salt Lake Cityju 2002. godine je Ammann uzeo oba pojedinačna zlata, na maloj i velikoj skakaonici, a i ove Igre su slično počele, budući je Švicarac bio najbolji na maloj skakaonici.

Sjajna forma očito je u austrijskom taboru stvorila veliku nervozu i uoči nastupa na velikoj skakaonici (u subotu), pa su stoga optužili Švicarca da koristi nelegalne vezove na svojim pancericama koji mu, prema riječima austrijskog trenera Alexandera Pointnera, “omogućavaju duži let i bolju aerodinamiku".

- Vidio sam spomenute vezove. Za mene su oni apsolutno sukladni pravilniku i ne vidim nikakvu zapreku njihovom korištenju - rekao je Sepp Gratzer, odgovorna osoba za pregled skijaške opreme pri FIS-u.

Oglasio se također i čelni čovjek Odbora za skijaške skokove pri FIS-u Jouko Tormaenen, koji je kazao da “vezovi nisu novi proizvod”, dodavši da je njihova uporaba “legalna”.

Takvi komentaru daju naslutiti da austrijska žalba neće uroditi plodom i da će Ammann i dalje skakati sa sadašnjom opremom na Igrama u Vancouveru.

Podsjećamo, Austrijanci u trenutnom poretku Svjetskog kupa imaju četvoricu skijaša-skakača od pet vodećih na ljestvici, ali su na maloj skakaonici u Vancouveru na prvom nastjecanju uspjeli osvojiti tek broncu (Schlierenzauer).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije