Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽE SANKCIJE

VIDEO Skandal u Španjolskoj! Bellingham sunarodnjaku dobacio: 'Silovatelju!'

LaLiga - Getafe v Real Madrid
Foto: JUAN MEDINA/REUTERS
1/3
02.02.2024.
u 09:48

Mason Greenwood došao je iz mlađih uzrasta Uniteda sve do prve momčadi. Izrastao je u jednu od najvećih mladih zvijezda ne samo Old Trafforda, veći i čitave Engleske. Promoviran je kao jedan od nositelja igre novog Man. Uniteda, ali ubrzo se sve okrenulo

Engleski i španjolski mediji pišu o utakmici između Real Madrida i kluba iz predgrađa španjolske prijestolnice Getafea (2:0). Susret nije tema samo zbog povratka Reala na prvo mjesto ispred ovosezonske senzacije Girone niti samo zbog ponovnog buđenja veterana i legende kluba Luke Modrića nakon nekoliko lošijih izvedbi.

Pažnju je privukao verbalni sukob dvojice mladih Engleza, Judea Bellinghama (20) i Masona Greenwooda (22). Nakon jednog duela najbolji igrač i strijelac Real Madrida je svome sunarodnjaku dobacio da je silovatelj (eng. rapist). Kamera ga je uhvatila upravo u tom trenutku kada je izgovorio riječ.

Getafe je zbog ovog postupka od delegata utakmice zatražio uvrštavanje snimke u izvještaj s utakmice kako bi se Bellinghama eventualno moglo podvrgnuti sankcijama. Kakve bi sankcije mogle biti, u slučaju da se snimka doista uvrsti u izvještaj La Ligi i da liga odluči kazniti Engleza, tek treba vidjeti.

Dakako, iza naziva kojim je Bellingham okitio Greenwooda stoji cijela priča. Ovaj talentirani ofenzivac došao je iz mlađih uzrasta Uniteda sve do prve momčadi. Prije dvije godine zauzeo je poziciju desnoga krila te izrastao u jednu od najvećih mladih zvijezda ne samo Old Trafforda, veći i čitave Engleske. Promoviran je kao jedan od nositelja igre novog Man. Uniteda.

VEZANI ČLANCI:

Njegovu "idilu" presjekla je influencerica Harriet Robinson, partnerica i majka njegovog djeteta, optužbama da je prema njoj bio nasilan, tukao ju i tjerao na spolni odnos. Greenwood je uhićen i optužen za pokušaj silovanja, fizički napad i manipulativno ponašanje. Do samog suđenja nikada nije došlo obzirom da su ključni svjedoci iznenadno odustali od davanja iskaza.

Premda se spekuliralo o Greenwoodovom povratu u United, klub ga se praktički odrekao. Nije igrao od početka 2022. do ljeta 2023. godine. Zatim je poslan na posudbu u španjolski Getafe za kojeg je ove godine upisao 21 nastup, šest pogodaka i četiri asistencije.

Zanimljive su i projekcije njegove tržišne cijene na za to specijaliziranim stranicama Transfermarkta. Od prosinca 2021. kada se procjenjivao na 50 milijuna eura, do ožujka 2022. pao je na čistu nulu. Od tada mu se cijena polako diže pa sada stoji na procijenjenih 7 milijuna eura.

VIDEO Barcelona u problemima; Istražuju ih zbog korupcije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije