Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KREATIVNA IDEJA

VIDEO Pogledajte prekrasne murale posvećene hrvatskim sportašima u Kninu

Knin: Stadion Dinara ukrašen muralima slavnih sportaša
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/13
09.11.2023.
u 14:17

Stadion 'Podno tvrđave' Nogometnog kluba Dinara koji se natječe u 1. županijskoj ligi Šibensko-kninskoj ukrašen je muralima poznatih hrvatskih sportaša

Prekrasne scene nam dolaze iz Knina, gdje je na kreativan način odana počast nekima od velikih imena koja su obilježila povijest hrvatskog sporta.

Stadion 'Podno tvrđave' Nogometnog kluba Dinara koji se natječe u 1. županijskoj ligi Šibensko-kninskoj ukrašen je muralima poznatih hrvatskih sportaša.

Tako se na stadionu nalaze Luka Modrić, braća Sinković, Toni Kukoč, Sandra Perković, Ivano Balić, Matea Jelić, Goran Ivanišević, Mirko 'Cro Cop' Filipović, Janica Kostelić, Dražen Petrović i Zvone Boban.

Nogometni klub Dinara inače postoji još od 1913. godine kad su nosili naziv Sportski klub Lav. Davne 1948. godine su ubilježili i jedan plasman u završnicu kupa Jugoslavije, a 1951. i 1977. su osvojili tadašnji naslov prvaka Dalmacije.

Klub se gasio u dva navrata, tijekom Drugog svjetskog te Domovinskog rata, ali se nakon oba rata uspio obnoviti, prvo 1946. pa potom 1995. godine.

Iz Dinare su potekla dva jugoslavenska reprezentativca, Radomir Vukčević i Ilija Petković. U novije vrijeme, najpoznatiji igrači ponikli u Dinari su nogometaši kao što su Zeni Husmani, Filip Jazvić, Dražen Bagarić i Leon Kreković.

Komentara 1

Avatar Senf na kobasi
Senf na kobasi
15:06 09.11.2023.

Svaka vam čast

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije