Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DALI ŠANSU BORUSSIJI

VIDEO Nova noćna mora za Tuchela, Stanišića i Bayern: Vodili, pa izgubili 3:1 od Mainza

Bundesliga - 1. FSV Mainz 05 v Bayern Munich
Heiko Becker/REUTERS
22.04.2023.
u 18:09

U razmaku od 14 minuta Bayernova vratara Yanna Sommera svladali su Ludovic Ajorque (65), Leandro Barreiro (73) i Aaron Martin (79)

Nogometaši Bayerna četvrti put u ovoj sezoni poraženi su u domaćem ligaškom natjecanju, a u subotu ih je pred svojim navijačima svladao Mainz sa 3-1 u utakmici 29. kola Bundeslige.

Sve je dobro počelo za momčad Thomasa Tuchela kad je Sadio Mane u 29. minuti pogodio za 1-0. To je bio jedan od samo dva udarca Bavaraca unutar okvira Mainzova gola, što je domaća momčad iskoristila za veliki preokret u drugom poluvremenu.

U razmaku od 14 minuta Bayernova vratara Yanna Sommera svladali su Ludovic Ajorque (65), Leandro Barreiro (73) i Aaron Martin (79). Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić odigrao je cijelu utakmicu za Bayern.

Posrtanje Bavaraca, koji su i dalje prvi sa 59 bodova, već u večernjem terminu (18.30 sati) može iskoristiti Borussia Dortmund (57 bodova) koja bi domaćom pobjedom protiv Eintrachta ponovno izbila na vodeću poziciju.

Pogotke sa susreta pogledajte OVDJE.

U preostale tri subotnje utakmice u poslijepodnevnom programu gostujuće momčadi su ostvarile tri uvjerljive pobjede. Wolfsburg Nike Kovača je sa 5-1 slavio u Bochumu, Werder je u Berlinu svladao Herthu sa 4-2, a Hoffenheim je pred svojim navijačima poraže od Koelna sa 3-1.

Svanberg (10, 56), Kaminski (21), Wimmer (33) i Waldscmidt (77) su postizali pogotke za Wolfsburg u Bochumu, dok je jedini strijelac za domaću momčad bio Broschinski (69).

Najzaslužniji za pobjedu Werdera nad Herthom bio je trostruki strijelac Marvin Ducksch (6, 27, 51), a četvrti pogodak postigao je Weiser (63). Ngankam (68) i Lukebakio (77-11m) su bili strijelci za berlinsku momčad koja se sa 22 boda nalazi na dnu ljestvice i sve je bliže preseljenju u drugoligaško društvo.

Hoffenheim si je pobjedom nad Koelnom mogao kupiti malo mira uoči posljednjih pet kola, ali je momčad Andreja Kramarića po osmi put u ovoj sezoni ostala bez bodova pred svojim navijačima.

Strijelci za Koeln bili su Kainz (18-11m), Selke (39) i Thielmann (90+2), a za Hoffenheim je pogodio Dolberg 90+4. Kramarić je odigrao cijelu utakmicu za Hoffenheim koji se sa 29 bodova nalazi na 14. mjestu.


 
 

Komentara 1

DM
drazen.muhvic
19:48 22.04.2023.

Ono kada si pet sezona vodio Mainz, a dvije BVB. Zgodno se posložilo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije