Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKAV PREOKRET

VIDEO Leipzig utišao Allianz Arenu: Bayern dao Borussiji čistu šansu za naslov prvaka

Bundesliga - Bayern Munich v RB Leipzig
Angelika Warmuth/REUTERS
20.05.2023.
u 20:30

Bavarskoj momčadi snažno prijeti prva sezona u kojoj će ostati bez naslova prvaka još tamo od 2012. godine. Borussia Dortmund ima bod manje od Bayerna, ali i utakmicu manje te u nedjelju gostuje kod Augsburga. U posljednjem kolu Bayern igra protiv Koelna, a Borussia protiv Mainza

Bayern je na svojem travnjaku u pretposljednjem kolu Bundeslige izgubio od trećeplasiranog Leipziga 1:3 i tako dortmundskoj Borussiji omogućio da u nedjelju preuzme prvo mjesto, tjedan dana prije završnice sezone. Bavarskoj momčadi sad snažno prijeti prva sezona u kojoj će ostati bez naslova prvaka još tamo od 2012. godine.

Dvoboj s Leipzigom počeo je jako dobro za Bayern. Nakon lijepe akcije Bavaraca po lijevoj strani, Thomas Muller je dodao do Sergea Gnabryja, koji snažnim udarcem malo iskosa s lijeve strane pogađa za 1:0 u 25. minuti.

Taj rezultat bio je aktivan sve do 65. minute, kada Konrad Laimer zabija za 1:1 svojem budućem klubu, jer na ljeto prelazi u redove Bayerna. Golu je prethodila kontra gostiju nakon Bayernova kornera, četiri na jedan, na kraju se lopta odbija do Laimera koji je zabio za šok na Allianz Areni.

I dok se Bayern nadao novom vodstvu kako bi povećao prednost nad Borussijom i gostovanje u 34. kolu kod Koelna dočekao kao lider, uslijedio je novi hladan tuš. Benjamin Pavard je napravio prekršaj za kazneni udarac u 75. minuti, a Christopher Nkunku je bio siguran za 1:2.

Dobru šansu za Bayern nije iskoristio mladi 17-godišnji Mathys Tel u 80. minuti. Dobro je pucao, ali je Janis Blaswhich sjajno odbranio. Krenuo je Bayern na sve ili ništa, ali ostao je bez ijednog boda i nalazi se u jako teškoj situaciji.

Osim što nije stigao do izjednačenja ili preokreta, Bayern je primio i treći gol. Dosuđen je još jedan kazneni udarac za goste, Mazraoui ga je skrivio, a Dominik Szoboszlai zabio za 3:1 i poraz Bayerna. Preokret Leipziga pogledajte OVDJE.

Borussia Dortmund ima bod manje od Bayerna, ali i utakmicu manje te u nedjelju gostuje kod Augsburga, kluba koji se bori za ostanak u Bundesligi i u čijim redovima igraju hrvatski nogometaši Dion Drena Beljo i David Čolina.

U posljednjem kolu Bayern gostuje Kölnu, a Borussia dočekuje Mainz. Borussia bi sigurno bila prvak s dvije pobjede u dva posljednja kola, a u slučaju istog broja bodova prvak će biti Bayern zbog bolje gol-razlike.

Leipzig je ovom pobjedom, ujedno i prvom u povijesti kluba na Allianz Areni, osigurao treće mjesto i plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone.

Za četvrto mjesto, posljednje koje vodi u Ligu prvaka, u posljednjem kolu borit će se Union Berlin i Freiburg koji imaju po 59 bodova, četiri manje od Leipziga. Union dočekuje Werder, a Freiburg gostuje u Frankfurtu.


 
 

Komentara 3

DM
drazen.muhvic
21:43 20.05.2023.

Zašto su ono nogirali Nagelsmanna? Nisu bili zadovoljni rezultatima? OK... Braco zna poso!

SV
svrake
22:12 20.05.2023.

Borussia nece ni ovo iskoristiti, nazalost

Avatar southman
southman
21:52 20.05.2023.

Ostanu li Kahn i Bosanac dogodine nece niti u LP.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije