Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SERIE A

VIDEO Inter nezaustavljivo gazi prema naslovu, a ono što je aktualni prvak napravio već dugo nije viđeno

Foto: REUTERS/Daniele Mascolo
28.02.2024.
u 22:58

Inter sada ima čak 12 bodova prednosti od Juventusa, kluba koji mu je prvi u pratnji

Lider talijanskog prvenstva Inter s uvjerljivih je 4-0 pobijedio Atalantu u odgođenom susretu 21. kola Serie A pa sada ima velikih 12 bodova više od drugoplasiranog Juventusa. Gosti iz Bergama su prvi zatresli mrežu na utakmici, Charles De Ketelaere je u 11. minuti zabio za 1-0. Međutim, pogodak je poništen nakon VAR analize zbog igranja rukom. Nakon toga na terenu je postojao samo Inter. I domaćinu je poništen gol, u 19. minuti je Nicolo Barella bio strijelac, ali iz nedozvoljene pozicije.

Inter je poveo u 26. minuti golom Mattea Darmiana, a na 2-0 je povećao Lautaro Martinez u sudačkoj nadoknadi. Argentinski napadač je u 54. minuti imao sjajnu priliku za drugi gol na utakmici, međutim nije iskoristio kazneni udarac. Marco Carnesecchi je obranio, ali je odbjanac u mrežu pospremio Federico Dimarco. Konačnih 4-0 postavio je Davide Frattesi u 72. minuti.

Frattesi je ušao u igru u 62. minuti, deset minuta kasnije postigao pogodak nakon čega je zbog ozljede napustio teren. Mario Pašalić je odigrao cijeli susret za gostujući sastav kojem je ovo bio prvi poraz u posljednjih 11 utakmica.

Srijeda je donijela i odgođeni susretu 21. kola Sassuolo - Napoli, koja je odgođena zbog Napolijeva sudjelovanja na završnici talijanskog Superkupa. Premda je domaćin poveo, gosti su na koncu slavili sa čak 6-1. Sassuolo je poveo u 17. minuti golom Uroša Račića, no gosti su već do poluvremena zabili tri gola, a strijelci su bili Amir Rrahmani (29) i Victor Osimhen (31, 41).

U nastavku susreta Osimhen je u 47. minuti zabio i svoj treći gol, a potom se među strijelce još dva puta upisao i Kviča Kvaratškhelija (51, 75). Koliko su gosti bili dominantni pokazuje i podatak od 71 posto posjeda lopte te čak 26 udaraca i 10 kornera. Hrvatski nogometaš Martin Erlić nije nastupio za domaći sastav.

GOLOVE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

Na vrhu je Inter sa 69 bodova, Juventusa ima 57, a Milan 53 bodova. Atalanta je peta sa 46 bodova, dok je Napoli osmi sa 40 bodova. Sassuolo je u zoni ispadanja, na 18. mjestu sa 20 bodova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije