Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽNA SUDBINA

VIDEO Igrao je za slavni klub, danas boluje od teške i rijetke bolesti koja ga je učinila invalidom

BBC screenshot
09.01.2024.
u 10:19

Kopačke o klin objesio je 18. rujna 2018. godine kada je imao samo 29 godina i to zbog bolesti motornih neurona, danas je zbog toga prikovan za invalidska kolica

Bivši nogometaš Liverpoola Stephen Darby boluje od rijetke i teške bolesti motornih neurona zbog čega je prikovan za invalidska kolica. Darby je svojevremeno igrao na poziciji desnog braniča i karijeru je počeo u redovima Liverpoola koji ga je slao na posudbe u niželigaše Swindon Town, Notts County i Rochdale.

GALERIJA Hrvatski i crnogorski navijači naguravali se u Gružu

1/12

Zatim je 2012. godine prešao u Bradford City da bi nakon pet godina pojačao Bolton Wandererse. Tu je bio kraj njegove karijere jer je zbog bolesti morao završiti profesionalnu karijeru. Kopačke o klin objesio je 18. rujna 2018. godine kada je imao samo 29 godina i to zbog bolesti motornih neurona.

VEZANI ČLANCI:

Riječ je o rijetkoj bolesti koja uzrokuje oštećenje motornih neurona u leđnoj moždini i mozgu, a rezultat toga je slabost mišića, ograničenost kretanja i govora te poremećaji u disanju i gutanju. Prema trenutnoj statistici, u svijetu ima između šest i osam tisuća oboljelih od ove rijetke bolesti.

Bivši profesionalni nogometaš sada je završio u invalidskim kolicima, a na stadionu Anfield je prilčao o svojim problemima.

 

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije