Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTRESNE SCENE

FOTO/VIDEO Topovski udar i neredi na utakmici: Šest igrača ozlijeđeno, jedan ima opekline, dvojici oštećen sluh

Foto: Ales Cipot/Fotolens/PIXSELL
1/2
22.02.2024.
u 10:48

'Ovdje se moramo zapitati hoćemo li od sada zbog pojedinaca morati strahovati za zdravlje nogometaša i navijača. U blizini događaja bio je i jedan od skupljača lopti koji je u strahu napustio teren

Ružne scene obilježile su nedjeljnu utakmicu slovenske prve lige između Mure i Maribora. Navijači Maribora su na stadionu Fazanerija u Murskoj Soboti eksplozivnom napravom uzrokovali teško oštećenje sluha dvojice igrača Mure. Trojica igrača i jedan trener su lakše ozlijeđeni. U incident se uključila i policija.Snimku događaja možete pogledati OVDJE.

Utakmica je trebala označiti i proslavu stote obljetnice kluba iz Prekomurja, ali tijek igre nije im išao na ruku. Do 57. minute su gubili 2:0, a tada su navijači Maribora počeli bacati baklje i stolce. Uz rub terena gdje su se igrači Mure zagrijavali začula se glasna eksplozija. Susret je potom prekinut.

GALERIJA Pogledajte kako privode huligane u Vukovaru: Osumnjičeni za napad na maloljetnike, sad skrivaju lice

1/23

Načelnik policije Bojan Kocet otkrio je da su igrači i trener zadobili oštećenja sluha, od čega dvojica teža oštećenja. Ozlijeđeni su prevezeni u mariborsku bolnicu. 

"Već smo ušli u trag nekolicini prekršitelja, dvojici ili trojici, i identificirali smo ih. U narednim danima trebamo pregledati snimke videonadzora i prikupiti dokaze za odgovarajuće postupke, u najblažem slučaju prekršajne prijave", rekao je Kocet. Počiniteljima zbog ovih postupak prijeti i do osam godina zavora.

VEZANI ČLANCI:

"Moramo se zapitati hoćemo li zbog pojedinaca morati strahovati za zdravlje nogometaša i navijača. U blizini događaja bio je i jedan od skupljača lopti koji je u strahu napustio teren. Kako ćemo uvjeriti navijače, pogotovo one koji dolaze s djecom, da je nogomet lijepa stvar? Na ovaj način, teško. Vjerujemo da će Slovenski nogometni savez u ovom slučaju poduzeti primjerene i oštre mjere te pokazati nultu stopu tolerancije za ovakve ispade. Svi u klubu duboko smo šokirani događajem koji će, nažalost, zadugo obilježiti slovensku nogometnu scenu", stoji u priopćenju NK Mura, a postupke su osudili i iz NK Maribora.

VIDEO Jarni za Večernji list otkrio gdje i kako je doznao za odluku HNS-a. Evo prvih reakcija

Komentara 2

Avatar Idler 3
Idler 3
12:46 22.02.2024.

Fantje na -ovič !

Avatar volim fritule
volim fritule
11:06 22.02.2024.

nedaj bože da Maribor i hajduk igraju europu bilo bih mrtvih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije