Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRUŠILO SE SVE

VIDEO 'Hajduk se raspao u tri dana. Ta ideja koju su imali ispala je potpuni fijasko, tako se ne vodi klub'

Split: Hajduk i Dinamo susreli se u 28. kolu  SuperSport HNL-a
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
15.04.2024.
u 19:28

Stalno su se prebrojavali članovi, oportunistički manipuliralo navijačkom emocijom, umjesto da se bavilo uvjetima za stvaranje mladih igrača. Pa klub koji ima budžet od tridesetak milijuna eura ima jedan i pol pomoćni teren.

O aktualnim nogometnim temama u domaćoj ligi porazgovarali smo u studiju Večernjeg TV-a. U razgovoru su sudjelovali Karlo Ledinski, glavni urednik sporta Večernjeg lista i novinar Željko Janković. Glavna tema zadnjih tjedna velika je kriza u Hajduku. Pet poraza u nizu Hajduk je zadnji put doživio davne 1980. godine...

- Ključna su bila ona dva protiv Dinama u tri dana. Sva ta emocija otišla je na negativnu stranu jer su poraženi od najljućeg rivala. Hajduk je u ozbiljnim problemima - počeo je Janković.

Kako je moguće da se dogodi raspad nakon samo mjesec dana?

- Dogodio se u svega tri dana. No, to je samo posljedica klupske politike u zadnjih dvadesetak godina. Stalno su se prebrojavali članovi, oportunistički manipuliralo navijačkom emocijom, umjesto da se bavilo uvjetima za stvaranje mladih igrača. Pa klub koji ima budžet od tridesetak milijuna eura ima jedan i pol pomoćni teren.

Je li ostavka Lukše Jakobušića bila dobar potez?

- Vrijeme će pokazati. Ne vidim nekog tko bi ga mogao zamijeniti, odnosno, nije na vidiku osoba liderskih sposobnosti, odnosno, iz svijeta biznisa. Ova priča oko Hajduka još jednom je pokazala kako nije moguć koncept narodnog kluba i uspješne tvrtke.

Kolika je odgovornost sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa?

- Apsolutno velika jer je on bio na poziciji s koje je upravljao selekcijom igrača. Ona napravljena sa strancima potpuni je fijasko. Pogrešna je bila ideja u kojoj su se stranci pretpostavili domaćem proizvodu. Stranac može, ali mora biti puno bolji od domaćeg igrača. I nije Diallo bolji od Hrgovića, to me nitko ne može uvjeriti.

I kao da je uništena generacija koja je igrala finale juniorske Lige prvaka?

- Zapravo je nevjerojatno da igrač koji prođe sve selekcije kluba, nakon što mu istekne juniorski staž, ne može igrati seniorski nogomet. To nekada prije nije bilo moguće. Nešto očito ne štima u tim procesima.

Borbu za naslov prvaka vodit će Dinamo i Rijeka, kome dajete prednost?

- Sviđa mi se ono što je Željko Sopić napravio  Rijeci, poseban sustav i energiju. To imaju jedinstveno u ligi. No, Dinamo je u igračkom smislu izašao iz krize i u zadnjih pet utakmica pokazao koliko je važno znati igrati na autoritet. To im je glavni forte, znaju kako pobjeđivati u važnim trenucima - zaključio je Janković 

Ključne riječi

Komentara 12

23
234
20:05 15.04.2024.

Samopravljanje je još jedanput doživjelo fijasko. A toliko su ga hvalili !!!

BJ
bjmaro
20:10 15.04.2024.

Uporno zadnjih 10 godina Uprava preskače proceduru koja je nužna za prvaka HNL. Stalno preko koljena,traženje vanjskog krivca(cijela generacija navijača odgojena na vanjskom neprijatelju). Problem je da je Hajduk izgubio dio baze igrača Zadar,Šibenik, Dubrovnik

FR
freeshooter
20:23 15.04.2024.

...raspao se radi model upravljanja, samoupravljanja, sve je to naše, više neide... ne samo Hajduku, i drugim našim klubovima treba privatizacija, time i odgovornost, onog koji je vlasnik i uglavnom čiji se novac vrti, a znanjem i umijećem isto sve podiže na viši nivo... zaluđeno htijenje i nerelano postavljeni ciljevi, uvijek uz fijasko dođu do svog kraja, nekad bolnog, a često i kritičnog za novi ciklus i nastavak...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije