Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjećanje

VIDEO Deset godina bez Ivana Turine, Šveđani ga nisu zaboravili, pogledajte kako mu odaju počast

Zagreb: Napravili grafit povodom obljetnice smrti Ivana Turine
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/4
02.05.2023.
u 10:20

Hrvatski nogometni vratar Ivan Turina umro je u 33. godini zbog zatajenja srca i iza sebe ostavio trudnu suprugu i kćeri blizanke

Srčani problemi i zastoj srca velik su problem današnjeg sporta, na terenima smo svjedočili mnogi takvim slučajevima, a na današnji dan prije deset godina u Švedskoj je zbog iste stvari preminuo hrvatski nogometni vratar Ivan Turina. Umro je u 33. godini zbog zatajenja srca i iza sebe ostavio trudnu suprugu i kćeri blizanke.

Policija ga je tog dana pronašla u 7:23 nakon poziva susjeda, a očevidom je utvrđeno kako nije bilo nikakvih naznaka nasilne smrti.
Turina je rođen 3. listopada 1980. u Zagrebu. Nogometnu karijeru započeo je u Dinamovim mlađim uzrastima, a u ljeto 1998. potpisao je prvi profesionalni ugovor.

U karijeri je bio na posudbama u Croatiji iz Sesveta, Kamen Ingradu, Osijeku i Dubravi, a ljeto 2003. vratio se u Dinamo, gdje je nekoliko sezona bio prvi vratar. Bio je član i Xanthija i Lech Poznana, a u svibnju 2010. zaigrao je za AIK iz Stockholma, bio je to njegov posljednji klub.

Tamo se svake godine na godišnjicu njegove smrti prisjete tragično preminulog vratara. Ivana pamte kao skromnog i upornog momka koji je branio za sve mlađe uzraste hrvatske reprezentacije, a za A vrstu odigrao je jednu utakmicu 2006. godine protiv Hong Konga.

Šveđani u njegovu čast svake godine dolaze u Zagreb i odaju počast svom bivšem vrataru. I danas će Dinamova ekspedicija zajedno s onom AIK-a u 12 sati posjetiti posljednje počivalište Ivana Turine.

Osim toga, prije nekoliko dana navijači na sjevernoj terasi AIK-a su uoči utakmice osvijetlili veliki transparent Turini u čast, a igrači svake momčadi na teren su iznijeli prijenosni defibrilator koji će biti postavljen na raznim lokacijama u okolici.

U 27. minuti - Turina je u klubu nosio 27 - navijači AIK-a su mu skandirali ime, kao što to čine i na svakoj utakmici otkako je preminuo. Video možete pogledati OVDJE.

>> Delirij Dinama na Poljudu: Interventna ih čuvala dok su slavili s Bad Blue Boysima

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije