Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U GOSTIMA KOD LEGENDE

VIDEO Bili smo na treningu sa Željkom Mavrovićem: 'Kao da ima sedam ruku, ne znam odakle dolaze ti udarci'

Foto: Robert Anić/Pixell
1/9
14.04.2024.
u 12:10

Na jednom od privatnih treninga koje vodi "Šaka sa Srednjaka" zatekli smo dva vrlo zanimljiva boksačka rekreativca. Jedan je vrhunski sportaš, automobilist Martin Kodrić, a drugi je financijaš koji se bavi ulaganjem u kriptovalute

S obzirom na to da ga baš i nema na crvenim tepisima i da je to što je pokrenuo svoj podcast poprilično odjeknulo, zavirili smo u postkarijerni život Željka Mavrovića i saznali da već godinama vodi osobne treninge. A oni kojima se to čini kao dobra ideja, i koji si to mogu priuštiti, u prilici su "uživati" u sparinzima s bivšim europskim boksačkim prvakom, odnosno legendarnom Šakom sa Srednjaka koji ni u dubokoj sportskoj mirovini ne odustaje od svog Irokez imidža.

I tako smo se mi jedno jutro zaputili u Gračane, na lokaciju dvorane u kojoj je Mavrović instalirao ring i potrebne boksačke rekvizite (vreću, krušku, rukavice, fokusere...) Naš domaćin naručio nas je u sedam sati ujutro, jer mu tako rano zbog svojih dnevnih obveza znaju doći klijenti, a Željko je došao i prije jer je na terasi odradio svoju solarnu jogu, odnosno meditaciju s gledanjem u sunce.

Video: Željko Mavrović privatni je trener automobilističkog asa Martina Kodrića

Najbolji automobilist u ringu

A to jutro u ringu, uz koji mu je intervju dao predsjednik države Zoran Milanović, zatekli smo dva vrlo zanimljiva boksačka rekreativca. Jedan je vrhunski sportaš, automobilist Martin Kodrić, a drugi je financijaš koji se bavi ulaganjem u kriptovalute Irac Angus McLister.

Našeg najboljeg automobilista zapitali smo kako je uopće dospio u ring sa Željkom Mavrovićem?

– Još dok sam živio u Samoboru, a sada sam u Zagrebu, ja sam počeo odlaziti na boksačke treninge. Kada sam se preselio, prijatelj me spojio sa Željkom i to sada traje već više od godinu i pol. Trenirati s tako velikim sportašem je sjajan osjećaj. Kad se on borio za svjetski naslov, ja sam imao godinu dana. On jest u godinama, no kada vidite kakvu sportsku etiku ima i koliko i danas radi, onda si možete samo zamisliti kako je tek trenirao za vrijeme karijere i koje je to odricanje bilo. Kad spariramo, imam osjećaj da Željko ima sedam ruku, ne znam odakle sve udarci ne dolaze, no to nije ni 50 posto onoga što može i on mene i dalje jako pazi.

Kakvu korist od boksačkih treninga ima jedan vrhunski automobilist?

– Prva stvar je kondicija jer vi i u automobilizmu morate biti tjelesno spremni. Dakako, kardio razina za volanom nije ista kao u ringu, no vi se i u automobilu puno trošite jer je jako vruće. Morate se koncentrirati na sto različitih stvari, a samim time se i psihički trošite. Ako niste fizički spremni, onda se krenete i više psihički trošiti pa vam pada koncentracija. U ringu imate jako puno stvari o kojima morate razmišljati. Vi napadate, branite se, pokušavate naći rupu, razmišljate koje udarce baciti, ima li prostora za vaše udarce, ući ili se odmaknuti i tako dalje. I zato je sparing ujedno i jako dobar mentalni trening. Kako se približava kraj utrke, vama pada energija, a isto je tako i u ringu, runde prolaze, a Željko vas stišće i traži maksimum od vas.

Kad Željko već Martinu otkriva tajne boksa, a za njega nam je rekao da bi s ovakvim pristupom bio i dobar boksač, otkriva li Martin svom boksačkom mentoru tajne automobilizma?

– Prije godinu dana imao sam prilike voziti na Grobniku pa sam ga pozvao i u jedan automobil smo stavili dodatno sjedalo. Meni se čini da se ja više radujem ulasku u ring s Irokezom nego što se Željko raduje ulasku sa mnom u automobil – kazao nam je naš najbolji automobilist prije no što će otići na treninge na Silverstoneu kako bi što spremniji dočekao 24-satnu utrku Spa 24 koju vozi kao član tima 2 Seas Motor Sport koja je u vlasništvu kraljevske obitelji Bahreina.

Za razliku od Martina kojeg napada, Mavrović se od financijaša Angusa uglavnom brani.

– Kada spariraš, to je kao da igraš šah, a Željko se igra sa mnom. Meni su trening i sparing sredstvo relaksacije jer tada ne razmišljam ni o čemu drugom. A nakon treninga dođe do otpuštanja endorfina, hormona sreće.

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Kako je pak jedan financijaš, osuđen na sjedilački način života, dospio Irokezu u šake?

– Kada sam se doselio iz Londona, stanovao sam u istoj ulici kao i Željko. On je primijetio da sam stalno kod kuće te mi je rekao da bi bilo dobro da prakticiram neku fizičku aktivnost. Ja jesam biciklirao i slično, ali nikad nisam ništa radio s rukavicama. No, volim kontaktni sport jer sam kao klinac igrao ragbi. Ja zapravo nisam ni znao tko je on sve dok mi to nisu rekli moja djevojka, inače Hrvatica, i njezina mama.

Tu se u naš razgovor umiješao boksački šampion, našalivši se da je počeo dolaziti k njemu da bi se mogao obraniti od djevojke i potencijalne punice. Simpatični Angus šalu je prihvatio te dobacio:

– Da, da, ovdje sam isključivo radi samoobrane od žena. Ha, ha...

Iz ringa na polumaraton

Na sličnu temu našalio se i poduzetnik Zvonimir Belić, vlasnik tvrtke Rajska d.o.o, najveći domaći proizvođač rajčica. A on na trening kod Željka zna povesti suprugu i sve troje djece, kćeri od 19 i 16 godina te sina od 13.

– Supruga i djeca su zavoljeli boks. Žena obožava ući u ring sa mnom pri čemu joj ja služim kao vreća, za oslobađanje stresa, da to ne mora činiti doma.

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Šalu na stranu, a što je to što se jednom vrhunskom poduzetniku najviše sviđa u treninzima koje radi sa Šakom sa Srednjaka?

– Meni ti treninzi utječu na raspoloženje, a i Željko ih prilagođava prema našem raspoloženju. On za to ima senzibilitet pa vam drukčije pristupi ako ste euforični ili ako ste taj dan osjećate umorno. On nas postupno uvede u trening i isto tako i izvede.

A sparinzi?

– Kad pokušavate sparirati sa Željkom, a sve počinje i završava s onim što vam on dozvoli, imate osjećaj kao da igrate košarku jedan na jedan s Acom Petrovićem. Prije sam ja trenirao kod Vlade Božića, no kako je Željko otvorio dvoranu u Gračanima gdje mi živimo, onda nam je to vrlo praktično. Trenirajući još s Vladom, ja sam na temelju tih treninga istrčao polumaraton, a da se nisam trkački za njega pripremao. To vam najbolje govori koliko su boksački treninzi kondicijski zahtjevni – ustvrdio je boksački rekreativac Zvonimir.

Komentara 2

Avatar nitko i ništa
nitko i ništa
12:08 17.04.2024.

"odnosno meditaciju s gledanjem u sunce"......pametnome dosta. Ako ne vjerujete meni pitajte bilo kojeg oftalmologa (ili bilo koju prosječno inteligentnu osobu). Inače,Željka uistinu cijenim ali neke segmente njegovog razmišljanja fakat ne mogu probaviti.

VL
Vladek37
13:40 14.04.2024.

Dali je bio i sparing partner Milanović?🤣😂🤣😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije