Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladost - Szeged 8:6

Žapcima dva, Jugu četiri gola prednosti nad Mađarima

Mladost (1)
Foto: Pixsell
1/10
14.03.2012.
u 18:54

Vaterpolisti Mladosti pobijedili su mađarski Szeged 8:6 (1:1, 3:4, 2:0, 2:1) u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. Uzvrat se igra 18. travnja.

Hrvatski su vaterpolski klubovi u prvim četvrtfinalnim utakmicama Lige prvaka postigli stopostotni učinak. Jug je pobijedio Vasas s 12:8 (Joković 4 pogotka, Vićan 10 obrana), Mladost je nadjačala još jedan mađarski klub Szeged s 8:6 (1:1, 3:4, 2:0, 2:1), a najteže je do pobjede došlo Primorje koje je uoči dvoboja s hercegnovskim Jadranom bilo najizrazitiji favorit. No, Riječani su Tucakovu momčad jedva nadmašili s 12:11, pa ih u uzvratu, 18. travnja, očekuje najteži posao.

Na plivalište uza Savu stiglo je 30-ak bučnih mađarskih navijača iz Segedina te razbilo učmalo ozračje koje uobičajeno prati zagrebačke vaterpolske susrete.

Nije nam jasno kako Mladost ne može organizirati dolazak 50-ak djece iz neke škole ili barem osigurati dolazak svojeg podmlatka. Ipak, okupilo se 300-ak gledatelja koji su mogli vidjeti zanimljivu, ali ne i odveć kvalitetnu utakmicu.

Žapci su se dugo tražili, na poluvremenu su gubili s 4:5, ali nakon toga je Letica s dva uzastopna pogotka (prvi put u solo akciji, drugi put dobro upošljen od mladog Bukića) doveo Mladost u vodstvo sa 6:5. U nastavku tog dobrog niza Zagrepčani su preko Radua i Vukičevića poveli s 8:5 i kada se očekivala uvjerljivija pobjeda, Kiss je iz petrerca smanjio na 8:6.

- Mogli smo proći bolje, ali i gore. Možemo biti sretni da nismo kažnjeni za pogreške, posebno na početku utakmice, kad smo igrali kao gluhe svinje. Zato sam i morao zvati minutu odmora - kazao je trener Mladosti Vjeko Kobešćak.

- Počeli smo dobro, ali kad smo izgubili drugog sidraša Kayesa naša je igra pala - kazao je Aljoša Kunac, koji već drugu godinu kruh zarađuje u Mađarskoj.  

Pogotke za Mladost postigli su Radu (2), Letica (2), Vukičević (2), Udovičić i Hinić, a vratar Pavić obranio je 12 udaraca (Baksa 13). 

Vaterpolska Liga prvaka, 1/4 finala, prve utakmice: Jug CO-Vasas 12:8, Mladost-Szeged 8:6, Primorje EB-Jadran HN 12:11, Budva-Pro Recco 5:13.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije