Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vaterpolski SP

Utjeha za dupine: Izgubili smo od prvaka svijeta - Italije

italija vaterpolo
Marko Lukunić/Pixsell
30.07.2011.
u 16:40

Vaterpolisti Italije osvojili su naslov svjetskih prvaka nakon što su nakon produžetaka u finalu pobijedili Srbiju 8:7 (6:6).

Prvi je to naslov naših prekomorskih susjeda nakon 1994. godine, kad su kod kuće bili bolji od Španjolske.

Finalna utakmica bila je puna preokreta. Talijani su vodili nakon prve četvrtine 1:0, u drugoj su jedina dva pogotka postigli Srbi i poveli 2:1. Zatim su u trećoj četvrtini opet briljirali azzurri te tu dionicu dobili 4:1 te u zadnju četvrtinu ušli s 5:3. No, Srbi se, kao i protiv Mađara u polufinalu, vraćaju u igru i uspijevaju izboriti produžetak. U dodatnih 10 minuta igre, Talijani su bili prisebniji i bolji te na kraju slavili 8:7.

Tako se, eto, i naša reprezentacija može tješiti da je izgubila od svjetskih prvaka. Ako je to uopće ikakva utjeha...

Komentara 4

HE
heraklit88
22:18 30.07.2011.

Vaterpolo beskrajno glupo zvuči i tu angliziranu riječ koja ništa ne znači treba hitno promijeniti. Predlažem riječ: vodomet, a igrači bi se zvali vodometaši. Objašnjenje: Ako se Fussball na njemačkom zove nogomet (Fuss (noga) + ball (lopta)), a Wasserball kažuu za ono što mi zovemo vulgarno vaterpolo (Wasser (voda) + ball (lopta)) najbolja riječ je vodomet, jer ako postoji nogomet, rukomet itd. ne vidim zašto se ne bi vaterpolo zvao vodomet. Glupanima koji ništa ne znaju o jeziku to može izgledati smiješno, ali ne znaju da je tako nastala i najobičnija riječ nogomet koji je „izmislio “ Bogoslav Šulek dok vaterpolo nije ni postojao. A boks treba zvati šakanje, boksači su šakači kako su i se zvali sve do 1918g.

TO
toniiii
17:14 30.07.2011.

žao mi je i mi hrvati izgubili smo od Talijana ali bili su bolji ali drago mi je jer je srbadija popušila ko mali majmun i ide pognute glave i podvijena repa pa se sad bahatite a da ste kakokako igrali protiv nas to bi vam tek bila lekcija...Bravo italija....

MA
mališa
17:14 30.07.2011.

Kakvih dodatnih 10 minuta, igraju se dva produžetka od po 3 minuta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije