Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MLADOST - JUG 10:14

Uragan gospara potopio žapce

Mladost Jug
Tomislav Miletić | Pixsell
14.11.2009.
u 17:45

U derbiju 7. kola Jadranske vaterpolske lige Mladost je na plivalištu uza Savu izgubila od Juga sa 10:14 (2:3, 4:3, 0:5, 4:3).

Prvo poluvrijeme dvoboja starih hrvatskih suparnika i europskih divova Mladosti i Juga proteklo je u izjednačenoj igri. Jugaši su bili rezultatski uspješniji u prvoj, a mladostaši u drugoj četvrtini. Dubrovčani su nakon prve dionice vodili sa 3:2, a drugu dionicu Zagrepčani su dobili sa 4:3. Jugov vratar u prve dvije četvrtine obranio je 50, a vratara Mladosti Pavić 35 posto udaraca.

Dobro se poznaju


Bilo je očito da se suparnici i te kako dobro poznaju. Napokon, na trenerskom je kormilu Mladosti Emil Nikolić, stručnjak koji je upravo s dubrovačkom momčadi dosegnuo zvjezdane visine u hrvatskim, ali i europskim natjecanjima. Moglo bi se reći da je Jug pod Nikolićevim nadzorom osvojio sve što se osvojiti moglo. Istodobno, Elvis Fatović, trener Dubrovčana, svojedobno je bio jedan od asova Mladosti, igrač bez kojega se nije moglo.

Do preokreta u igri došlo je u trećoj dionici. Razigrali su se i raspucali dubrovački gosti. U obrani pribrani, zatvarajući sve što su morali zatvoriti, a u napadu strpljivi, poduzetni i točni. Uza sve to, gospari su postigli i nekoliko doista atraktivnih pogodaka. Primjerice, u pamćenju je ostao sjajan Vranješov udarac u gornji lijevi kut domaćih vrata. Tko bi se tomu nadao: nakon izjednačenog prvog poluvremena, dubrovački majstori razgoropadili su se u trećoj dionici koju su dobili s uvjerljivih 5:0!

Ni domaćini nisu vjerovali

Je li moguće da mladostaši u posljednjoj dionici od 6:11 dođu do pobjede? Ni najveći optimisti nisu u takvo što mogli povjerovati. Štoviše, postavljanje takva pitanja smatrali su neumjesnim.

U izvrsnoj Jugovoj momčadi istaknuli su se vratar Frano Vićan s devet obrana i Miho Bošković, čiji lob vratara Mladosti Pavića spada u red izvanserijskih poteza.

MLADOST - JUG CO 10: 14

ZAGREB - Plivalište uza Savu. Gledatelja 1200. Suci: Adžić (C. Gora) i Rakovec (Slo)

Četvrtine: 2:3, 4:3, 0:5, 4:3

Igrač više: Mladost 11 (3), Jug 19 (6)

MLADOST: Brzica, Živković, Babić 1, B. Letica 2 (1), Petković 3 (1), Milaković, Zubčić 1, Martinić, Muslim 1, Hinić 2, Buljubašić 1, Pavić, Lončar.

JUG CROATIA OSIGURANJE: Vićan, Vranješ 1, Bošković 3, S. Sukno 4, Joković 2, Seman, Ivanković 1, Bušlje 1, I. Sukno, Dobud 3, Drobac, Obradović, Nižić, Šutalo.

Ključne riječi

Komentara 1

PL
plakir
22:49 15.11.2009.

Bit će Mladost još bolja,ali treba odalečiti Pericu Bukića i njegovu filozofiju da se samo kupovinom igrača stvara velika momčad.Mladost je imala i ima dobar inkubator kao i Jug,ali ga Bukić upropaštava kao i hrvatski vaterpolo.Treba mu izbit iz glave otimanje igrača iz njihovih matičnih klubova.I neka se ne čudi zašto se u Dubrovniku toliko žestoko zviždi Mladosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije