Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska - sad 11:9

Rudić: Zlato bi nam bila najbolja reklama za EP

'Maro Jokovic of Croatia reacts after scoring a goal during their water polo semi-final match against Serbia at the World Aquatics Championships in Melbourne March 30, 2007.    REUTERS/Laszlo Balogh (
'LASZLO BALOGH'
31.07.2010.
u 23:03

Hrvatski vaterpolisti u polufinalu Svjetskog kupa pobijedili SAD s 11:9 i u nedjelju sa Srbijom igraju za zlato

Tešku, ali zbog toga i slatku, pobjedu postigli su hrvatski vaterpolisti u polufinalu Svjetskog kupa u Oradei. Po treći put ove sezone nadjačali su Amerikance, i opet sa dva pogotka prednosti - sada s 11:9.

Dupini su odlično počeli i na početku utakmice pogocima Boškovića, Dobuda i Barača poveli s 3:0. No, Amerikanci su nakon toga zaigrali mnogo agresivnije. U trećoj četvrtini dupinima je malo što polazilo za rukom, pogreške su učestale. Na početku posljednje četvrtine Amerikanci su izjednačili (8:8).

No, pobjeda naših ipak nije izostala jer su u sastavu imali najboljeg igrača utakmice Boškovića i samo za nijansu slabijeg Jokovića koji su u posljednjim minutama dvoboja uzajamnim asistencijama i pogocima doveli Hrvatsku u vodstvo 11:8, čime su odagnali sve sumnje u pobjedu.

– Iz utakmice u utakmicu sve smo bolji i sve složniji i upravo će ta sloga, to zajedništvo, biti naš najjači adut u finalu – istaknuo je Maro Joković.

Našim je vaterpolistima to peti finale u nekom od velikih natjecanja (ne računajući Svjetsku ligu) od nezavisnosti Hrvatske.

Prije Oradee dva puta nastupili su u finalima EP-a (Firenca i Kranj) te po jednom na OI (Atlanta) i SP-u (Melbourne). Zasad imaju samo jednu pobjedu i jedno, svjetsko zlato.

U nedjeljnom finalu sa Srbijom (16.30) očekujemo i zlato u Svjetskom kupu.

– Srbija je malo kvalitetnija od Španjolske, ali bolje je što se sastajemo s njom u finalu jer Španjolci znaju biti neugodni. Jako smo motivirani da osvojimo zlato jer bi to bila najbolja reklama za EP u Zagrebu – kazao je Rudić, kojemu je to peta medalja s Hrvatskom.

Rezultati - od 5. do 8. mjesta: Australija - Kina 10:6, Rumunjska - Iran 24:6; polufinale: Hrvatska - SAD 11:9, Srbija - Španjolska 12:10.  Nedjeljni raspored - za treće mjesto: SAD - Španjolska (15), finale: Hrvatska - Srbija (16.30).


Hrvatska - SAD 11:9 Četvrtine: 3:1, 3:2, 2:4, 3:2

ORADEA - Plivalište Alexandrescua. Gledatelja 700. Suci: A. Alexandrescu (Rum) i Hart (Aus)

HRVATSKA Brzica, Burić, Bošković 4, Dobud 1, Joković 3, Karač, Muslim, Bušlje 1, Sukno, Barač 2, Hinić, Buljubašić, Pavić (9 obrana)
Izbornik: Ratko Rudić

SAD Moses (10 obrana), Varellas, Sharf, Powers 1, Wright 1, Tyrell, Hopkins, Azevedo 3 (1), Bailey 3, Hutten, Smith, Corcoran 1, Stevens
Izbornik: Terry Schroeder

Igrač više: Hrvatska 10-6, SAD 7-2. Peterci: Hrvatska -, SAD 1-1.

Treća pogreška: Smith (29).

 

Komentara 8

LJ
ljiljana
05:06 01.08.2010.

********* IDEMO DELFINI, POTOPITE SRBIJU, GOOD LUCK TONIGHT , BOG VAS CUVAO I DAO DA OSVOJITE ZLATO, I TOJCE BITI NAJBOLJI DOKAZ DASTE NAJBOLJI U EVROPI I CAK U SVIJETU, A TAKO MALA DRZAVA DA POBIJEDI VELIKU AMERIKU, CONGRATULATION***********

DA
dadekzg
07:06 01.08.2010.

zašto to nema na tv????

OB
-obrisani-
23:38 31.07.2010.

Idemo Delfini ( Dupini ) idemo potopiti serbiju.... Mozete vi to ... Sretno decki. !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije