Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pogled u susjedstvo: danas u Rijeku stiže reprezentacija Srbije

Prlainović: Hrvati će i pod pritiskom biti favoriti!

'Fluminense\'s Andrija Prlainovic (R) of Serbia controls the ball next to Pinheiros\' Antonio Incierra during their Brazil Cup water polo final match in Rio de Janeiro June 6, 2010. REUTERS/Sergio Mor
'SERGIO MORAES'
13.08.2010.
u 12:45

Neki vaterpolski stručnjaci misle da izbornik Dejan Udovičić neće uspjeti zadržati srbijanski sastav u top-formi i na EP-u u Zagrebu jer je već u Nišu i Oradei iz njega izvukao maksimum.

Najboljim hrvatskim vaterpolistima koji se pripremaju u Rijeci u petak će se pridružiti igrači Srbije.

Tri dana pripremat će se zajedno, kako bi i jedni i drugi što spremniji dočekali Europsko prvenstvo u Zagrebu, od 29. kolovoza do 11. rujna. Nisu u istoj skupini, pa se to i jednima i drugima učinilo poželjnim.

Bilo je stoga zanimljivo osluhnuti kako dišu susjedi, koji su se do dolaska u Rijeku pripremali u Beogradu.

Žele udariti pečat

– Uvijek sam, suprotno mišljenju skeptika, govorio da ovaj naraštaj može ostaviti dubok trag u svjetskom vaterpolu, da uđe u anale, da udari pečat u povijesti tog sporta – kazao je srbijanski izbornik Dejan Udovičić, čija je reprezentacija ovo ljeto osvojila naslove na završnom turniru Svjetske lige u Nišu i u Svjetskom kupu u Oradei.

– Ipak, samo glup čovjek misli da je nepobjediv. Moramo ostati na zemlji da bismo ostali u konkurenciji za prva mjesta – dodao je, pobrojavši kandidate za medalje u Zagrebu:

– Mađarska, iako oslabljena, zatim Hrvatska, Crna Gora, Španjolska i, naravno, Srbija. Skupina reprezentacija koju čine Rumunjska, Italija, Grčka i Njemačka teško će do polufinala, ali svaka od njih može pomrsiti konce nekom od favorita i zakomplicirati situaciju u borbi za medalju – objasnio je Udovičić.

Andrija Prlainović, koji je, zato što mu obitelj živi u Herceg Novome, kamen razdora između Srbije i Crne Gore, kaže:

Nakon Rijeke u Sloveniju

– Hrvati ne bi organizirali Europsko prvenstvo da ne planiraju osvajanje zlatne medalje. Istina, bit će pod velikim pritiskom javnosti, ali će imati i značajnu prednost domaćeg bazena i zato su, po mome mišljenju, prvi favoriti.

Neki vaterpolski stručnjaci (pa i srbijanski) misle da Udovičić neće uspjeti zadržati momčad u najboljoj formi i na EP-u u Zagrebu jer je već u Nišu i Oradei iz nje izvukao maksimum. No, tako su govorili i 2008., a Udovičić je ipak te godine osvojio zlato u Svjetskoj ligi, srebro na EP-u u Malagi i broncu na OI u Pekingu.

Osim toga, ne zaboravimo da su Srbi i svjetski prvaci iz Rima.

Nakon Rijeke, Srbija će pripreme za EP nastaviti u Sloveniji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije