Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vaterpolist '09.

Pavić nije samo jedan od sedam igrača u momčadi

'za sport.....22.05.09 rijeka....finalfour vaterpolo eurolige....mladost-primorac....vratar josip pavic Photo: Goran Kovacic/Vecernji list'
'Goran Kovacic/Vecernji list'
17.12.2009.
u 08:55

Iako uglavnom živi u Švicarskoj, Zoran Filipović, dugogodišnji igrač splitskog Mornara, a poslije i Mladosti, prati stanje u hrvatskom vaterpolu.

Nije mu, kaže, bilo teško odlučiti se za "sedmoricu veličanstvenih" u prošloj godini.

– Zna se da su osovina momčadi vratar, branič i sidraš, zato ću na prvo mjesto staviti mladostaša Josipa Pavića. Sjajan golman koji svojoj momčadi donosi prevagu u bilo kojoj utakmici, uvijek je na visini i za ekipu znači jako mnogo, nije tek jedan od sedmorice igrača u bazenu. Na njega se Mladost uvijek može osloniti, znati da na golu imaju hobotnicu – kaže Filipović.

Nakon jednog mladostaša, slijede čak četvorica igrača Juga.

– O Mihi Boškoviću suvišno je trošiti riječi, to je čovjek koji ima top u ruci, vrhunski vaterpolist važan i svom klubu i reprezentaciji. Taj Jug uvijek je orijentiran na domaće snage, stvara sjajne igrače, što dokazuju Sandro Sukno i Nikša Dobud koji su, iako još mladići, iznimno važne karike. Sukno je golemi talent, svestran i moćan igrač, a Dobud je zgrabio priliku nakon Smodlakina odlaska i nadomjestio ga na mjestu centra, koji je iznimno važan u modernom vaterpolu. A Vićan je za Jug ono što je Pavić za Mladost, jedino mi je žao što se oprostio od reprezentacije, za koju još može jako mnogo dati – objašnjava Filipović.

Damir Burić nedavno je razočarao sve uzevši talijansko državljanstvo, no to, kaže Filipović, ne umanjuje njegove prošlogodišnje igre.

– On je sjajan branič, neprelazan u obrani i dobar u napadu. A Joković je posebna priča, jedini pravi ljevak kojega imamo, a bez kojega se ne može. Nedostajao nam je na SP-u, da je igrao, možda bismo mogli i do zlata. Igor Hinić? Vrhunski sidraš, ali ja sam prednost dao mlađima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije