Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJEMCE MORAJU DOBITI

Paškvalin: Gruž se neće ponoviti, ulog je velik

\'05.09.2010., Zagreb -  LEN EP u vaterpolu, utakmica muskih reprezentacija Italije i Hrvatske. Niksa Dobud Photo: Marko Prpic/PIXSELL\'
Marko Prpic/PIXSELL
21.01.2012.
u 11:15

Hrvatska večeras u 4. kolu vaterpolskog EP-a u Eindhovenu igra protiv Njemačke (20.30 sati) - Svjesni smo važnosti meča s Nijemcima i koliko su oni neugodni, zato i vjerujem da ćemo pobijediti.

Jedan poraz, pa došlo do njega i u dvoboju sa Srbijom, nije tragedija. Put do medalje na EP-u u Eindhovenu značajno se zakomplicirao, posebno stoga što ćemo u večerašnjem susretu s Njemačkom nastupiti bez Nikše Dobuda (srećom, kažnjen je samo s jednom utakmicom zabrane igranja), ali u taboru naših vaterpolista optimizam i dalje caruje.

Kriteriji kao pouka

- Razgovarali smo o utakmici sa Srbijom i o svemu što ju je pratilo i zaključili da nije sve izgubljeno i da još imamo izgleda da ostanemo u borbi za medalje - kazao je Fran Paškvalin, koji će u igri protiv Nijemaca preuzeti ulogu prvog sidraša. Drugi će biti Petar Muslim koji je na toj poziciji i započeo karijeru.

- Svi ćemo nastojati ispuniti prazninu koja nastaje Dobudovim izostankom, ja ću dati sve od sebe - najavljuje Paškvalin.

I on ističe da su sudački kriteriji u dvoboju sa Srbijom bili u najmanju ruku čudni, ali ne želi da to bude opravdanje za poraz. Iako je srbijanski izbornik Dejan Udovičić (poslije i sam isključen) u stanci, a to su čuli i gledatelji televizijskog prijenosa, rekao svojim igračima:

- Iskoristite ovaj kriterij suđenja.

- Suci su sudili onako kako su sudili, činjenica je da su se Srbi brže prilagodili takvim kriterijima. Nama to može biti pouka za neke buduće susrete, pa i za ovaj sada najvažniji, protiv Nijemaca - pomirljivo će Fran.

Maksimalno ozbiljno

Nijemci i inače znaju našima biti neugodan suparnik (sjetimo se samo utakmice Svjetske lige u Dubrovniku kada su izvukli remi), a večerašnji je susret još delikatniji jer poraz dupine izbacuje iz borbe za medalju.

- Svjesni smo važnosti tog susreta i da nas očekuje nimalo lak suparnik, no zato i vjerujem da ćemo pobijediti. Ono u Dubrovniku bilo je ipak nešto drugo, ušli smo u utakmicu po principu "lako ćemo", dok ova utakmica puno više nosi i shvaćamo je maksimalno ozbiljno - napominje Paškvalin.

Nikša Dobud ispričao se suigračima a za prvog susreta ispričat će se i Filipu Filipoviću kojega je, ističe, nenamjerno udario po arkadi, nakon čega je Srbinu potekla krv, ali je ozljeda brzo sanirana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije