Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK LEN-A

Kruchten: Imao sam san, ali realnost je katkad ljepša od sna

Perica Bukić, Ratko Rudić
Anto Magzan/Pixsell
20.05.2010.
u 14:51

Zagreb je spreman za 'vaterpoliranje', složni su predsjednik LEN-a Nory Kruchten, direktor LEN-a Marco Birri, te predsjednik HVS-a Perica Bukić.

Točno 100 dana ostalo je do početka prvenstva u Zagrebu, a Bukić očekuje pravi spektakl.

- Prije dva tjedna krenuli smo u završne pripreme za prvenstvo. Sve mora biti spremno za vrhunski spektakl. Očekujemo podršku 5000 svojih navijača i borbu za medalju. Optimizam možemo temeljiti na jakoj reprezentaciji, iskusnom izbornikom i želji da na domaćem terenu napravimo dobar rezultat.

Iako je predsjednik LEN-a Nory Kruchten bio pun riječi hvale za Zagreb, u njegovim riječima da se očitati žal što prvenstvo nije u Areni.

- U važnoj vaterpolo zemlji sam i drago mi je što sam ovdje. Bio sam ovdje u siječnju, imao sam san, ali san nije uvijek realnost. Dapače, realnost je katkad ljepša od sna. Objekt na Mladosti će udobrovoljiti svi potrebama koje su potrebne da se organizira Europsko prvenstvo.

Direktor pri LEN-u Marco Birri objasnio je pojedinosti ždrijeba, pa tako Hrvatska već sada prije ždrijeba u petak (Trg bana Jelačića, 20 sati) zna da ne može igrati protiv Mađarske, a u skupini dobivamo Crnu Goru ili Srbiju.

- Mi nastavljamo naš program iz prošle godine kada smo bili prva vaterpolo nacija svijeta gledajući sve selekcije. Očekujem ravnotežu u ždrijebu. Nemamo Mađare, te imamo Srbiju ili Crnu Goru. Iz trećeg bubnja bolje je dobiti Njemačku nego Italiju, a ključno će biti u koju će skupinu doći Španjolska. Ne podcjenjujem ostale, ali Španjolci su svjetski doprvaci, a nizak rang imaju zbog lošeg rezultata na prošlom prvenstvu u Malagi - rekao je Rudić.

Na sljedećem kongresu LEN-a mijenjat će se pravilo o broju prijavljenim igrača za prvenstvo. Umjesto dosadašnjih 13, moći se prijaviti 20 igrača.

- To je dobra vijest za nas. Nadam se da ćemo imati kompletni sastav, da će biti svi, pa tako i Joković, Muslim i Marković koji su imale probleme s ozljedama. Imat ćemo širinu, ali opet će postojati standardna reprezentacija koja bi trebala iznijeti teret prvenstva. Nećemo se obazirati na sastav grupe jer mi smo domaćini. Prvak grupe ide direktno u polufinale i cilj nam je ići na prvo mjesto. Imamo program, treba maksimalno ući u pripreme i to će biti najvažnije.

Pripreme će trajati dva mjeseca, a priliku da se uhvati dobra forma, reprezentativci će imati na završnici Svjetske lige, kao i na Svjetskog kupu, koji su ujedno i kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Šangaju.

- Ovo je ostvarenje jednog sna pred kraj reprezetativne karijere. Igramo doma i presretan sam što je Zagreb domaćin prvenstva. Treba dobro iskoristiti dva mjeseca priprema i uzeti ono što nam pripada - rekao je Igor Hinić.

Ženska reprezentacija bez imperativa
U Zagrebu ćemo imati priliku vidjeti i hrvatsku žensku reprezentaciju. Za razliku od muških kolega curama će ovo biti prilika da upoznaju europsku vaterpolsku kremu.

- Cure nisu kompetativne da možemo očekivati neki veliki plasman. Ovo Europsko prvenstvo trebalo bi dati poticaj da se više posvetimo radimo u ženskom vaterpolu. Na curama je da daju svoj maksimum i da dostojno predstave sebe - zaključio je Bukić.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije