Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BARCELONETA PALA I U DU

Jug za finale Eurolige protiv Primorca

jug co, mladost
Zvonimir Pandža
14.04.2010.
u 19:39

Vaterpolisti dubrovačkog Juga plasirali su se na Final Four, osmi put u povijesti i šesti put u nizu. I u drugom je četvrtfinalu Jug pobijedio Barcelonetu, ovom prilikom sa 10:9. Po četvrtinama je bilo 2-3, 2-2, 4-2, 2-2.

Već je Jug pobjedom u gostima (9-7) napravio mali korak prema Final Fouru (14. i 15. svibnja), ali je španjolska momčad u uzvratu dugo vremena držala Jug u teškoj situaciji.

Jug je poveo 2-0 pogocima Bušlje i Sandra Sukna, no nakon toga su prvi put poveli tek krajem treće četvrtine. Dotad je Barceloneta držala plus od jednog do dva pogotka prednosti te je stalno bila na pragu da napravi veliko iznenađenje u Dubrovniku.

Veza Ivan Sukno - Paulo Obradović donijela je preokret u plivalištu. U trećoj dionici Obradović je postigao dva pogotka, a Ivan Sukno jedan za tada 8-7 Juga. Potom je Joković podignuo prednost na 9-7 početkom posljednje četvrtine čime su polako nestajale nade gostiju da mogu do velike pobjede od dva pogotka razlike za produžetke ili tri za prolaz dalje.

- U utakmici se dogodilo baš ono čega smo se pribojavali, ali nismo vjerovali da će se dogoditi. Oni su počeli kontrolirati utakmicu, a mi smo krajem prve i druge četvrtine primili naivne pogotke. Ipak, naša kvaliteta je na kraju presudila i zasluženo smo se plasirali na Final Four - komentirao je nakon utakmice trener Juga CO Evis Fatović dok je ponajbolji igrač Barcelonete, Felipe Perrone rekao kako su oni svoju šansu propustili u Barceloni.

- Predsjednik kluba je nakon utakmice ušao u svlačionicu i čestitao nam na borbi. Igrali smo dobro u nekim djelovima utakmice, ali bilo je nekih sudačkih odluka koje su nas spriječile da potpuno kontrliramo utakmicu. Ipak, Jug je na kraju zasluženo među četiri najbolje momčadi - rekao je Perrone.

Andro Bušlje bio je najbolji igrač utakmice sa četiri pogotka.

Jug se tako plasirao na napuljski Final Four gdje već zna suparnika. U polufinalu će igrati protiv Primorca (aktualnog prvaka Europe) koji je dva puta vrlo lako (14-9 i u uzvratu 10-6) pobijedio Jadran iz Herceg Novoga.

JUG CO - BARCELONETA 10:9 (2:3, 2:2, 4:2, 2:2)

Dubrovnik, bazen u Gružu, gledatelja 1500

Suci: Bianchi (Italija), Spiegel (Njemačka)

JUG CO: Vićan (5 obrana), Vranješ, Bošković, S. Sukno 1, Joković 1, Seman, Marković, Bušlje 4, I. Sukno 2, Dobud, Drobac, Obradović 2, Nižić. Trener: Elvis Fatović.

BARCELONETA: Lopez Pinedo (7 obrana), Whalan 1, Martin, Mann 1, Espanol 1, Minguell 1, Ivović 1, De Lera, Valles 1, Perrone 2, Roca, Garcia 1, Fandos. Trener: Santiago Fernandez.

Igrač više: Jug CO 8/15, Barceloneta 3/12

Peterci: Jug CO -, Barceloneta 1/1

Isključenje s pravom zamjene: Garcia (21)

Tri osobne pogreške: Minguell (25), S.Sukno (32)

Euroliga, četvrtfinale (uzvratne utakmice):

Jug - Barceloneta 10-9 (prva utakmica 9-7)

Primorac - Jadran Herceg Novi 10-6 (14-9)

Partizan - Eger 10-5 (12-4)

Budva - Pro Recco 10-12 (5-9)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije