Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jug - mladost 14:9

Jug briljirao za naslov prvaka

Jug - Mladost (1)
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/11
19.06.2010.
u 19:18

Vaterpolisti Juga osvojili su naslov prvaka Hrvatske pobjedivši kod kuće u petoj utakmici dogiravanja zagrebačku Mladost (14:9).

Nije bazen u Gružu bio ispunjen do posljednjeg mjesta, ali i oko 1100 gledatelja je i prije početka pete utakmice doigravanje između Juga CO i Mladosti napravila odličnu atmosferu kakva se nije vidjela u prve dvije utakmice u kojima su Dubrovčani bili domaćini.

Skupina gledatelja se "naoružala" ovih dana (ne)popularnim vuvuzelama, osvanuo je transparent "Ni Mićo, ni Bukić, ni Bebić pomoći vam danas neće", a odnekud se pojavila i pomalo zaboravljena brodska sirena koju su čelnici HVS-a svojedobno zabranili baš radi buke koju su dubrovački navijači sirenom pravili usmjeravavši je prema protivničkoj klupi.

Ovaj put sirena je ostala na tribinama, ali nije bila ni usmjerena prema klupi Mladosti jer Dubrovčani previše štuju Emila Nikolića da bi mu "trubili na uho".

U takvoj atmosferi vaterpolisti Juga odigrali su najbolju utakmicu ove serije i poprilično uvjerljivo pobjedili s 14:9. Utakmica se prelomila već u drugoj četvrtini, a ponajbolji igrač Juga bio je kapetan Miho Bošković koji se s ovom utakmicom, barem privremeno, oprašta od dubrovačkog kluba.

- Istina je da sam bio posebno motiviran, ali ne radi činjenice što odlazim iz kluba već zbog toga što sam želio da pružimo dobru igru. U tome smo uspjeli, a mislim da je na vidjelo izašlo to da smo mi kvalitetnija momčad. Svaka čast Mladosti, odigrali su odličnu utakmicu i cijelu seriju - rekao je Bošković koji još nije odlučio gdje će nastaviti karijeru.

- Ponuda ima dosta, a tek sada ću ih ozbiljnije proučiti i odlučiti gdje ću nastaviti karijeru. Jedno je sigurno, u Jugu ne ostajem - zaključio je Bošković koji je u pobjedu Juga ugradio 4 pogotka.

Drugi junak je bio Frano Vićan s 10 obrana.

- Konačno smo uspjeli na početku utakmice pobjeći Mladosti te je poslije bilo lakše igrati, a i meni braniti kada se tako igra - kratko je komentirao Vićan dok je trener Juga CO Elvis Fatović čestitao svim igračima.

- Nije lako tri puta tempirati formu, a mi smo to morali učiniti u zadnjih mjesec dana. Odigrali smo vrlo dobru sezonu, za odličnu nam nedostaje naslov u Jadranskoj ligi, a ovom titulom nam je pao veliki kamen sa srca jer ne bi bilo lako ovo izgubiti - rekao je Fatović.

Njegov kolega s klupe Mladosti, Emil Nikolić, kratko je komentirao da je Jug bio bolji i zasluženo slavio, a onda, praktično iz bazena, odveo momčad na zrakoplov prema Zagrebu.

Tijek susreta:

Za razliku od prve četiri utakmice finalne serije, vaterpolisti Juga bolje su ušli u utakmicu od svojih protivnika. Već u prvoj četvrtini dubrovački su vaterpolisti otišli na dva pogotka prednosti predvođeni sjajnim Franim Vićanom koji je u prvih 8 minuta obranio 4 udarca Mladosti od kojih su dva bila u situacijama kada je Mladost imala igrača više. Zagrepčani su u prvoj četvrtini imali i nesreće jer su im dva udarca završila u vratnici.

Dubrovčani su utakmicu praktično rješili početkom druge četvrtine. Kapetan Juga Miho Bošković, kojem je ovo prema najavi bila posljednja utakmica u kapici dubrovačkog kluba jer mu je ugovor istekao, podsjetio je zbog čega je 2007. godine proglašen najboljim igračem na svijetu. Sjajan gol s 8 metara podigao je publiku na noge, a kada je nešto kasnije Dobud iz polukontre povećao prednost Juga na 6:2 atmosfera u Gružu je proključala.

Mladost u napadu nije ponudila ništa konkretno, a da ponajbolji mladostaš Petar Muslim nije postigao dva pogotka prije kraja poluvremena, Dubrovčani bi festu mogli početi već nakon prvog dijela.

Kako su počeli drugu, tako su igrači Juga počeli i treću četvrtinu. Dobud, Obradović i Sandro Sukno povećali su prednost na 11:5, a kada je Muslim u 19. minuti zaradio svoju treću osobnu pogrešku, utakmica je definitivno odlučena.

Do kraja utakmice Dubrovčani su kontrolirali rezultat, a posljednjim zviždukom talijanskih sudaca Bianchia i Savaresea slavlje jemoglo početi. Pehar za prvaka Hrvatske kapetanu Juga CO Mihu Boškoviću uručio je Ozren Maršić, voditelj regionalnog centra Dalmacija Večernjeg lista.

JUG CO - MLADOST 14:9 (4:2, 4:3, 3:2, 3:2)

Dubrovnik, bazen u Gružu, gledatelja 1100
Suci: Bianchi i Savarese (oba Italija)

JUG CO: Vićan (10 obrana), Vranješ 1, Bošković 4, S.Sukno 1, Joković, Seman, Marković 1, Bušlje, I.Sukno 1, Dobud 3, Drobac, Obradović 3, Nižić, Šutalo.
Trener: Elvis Fatović

MLADOST: Brzica, Živković, Babić 1, Letica, Petković 2, Milaković, Zubčić 1, Martinić, Karač, Muslim 2, Hinić 1, Buljubašić, Pavić (7 obrana), Lončar 2.
Trener: Emil Nikolić

IGRAČ VIŠE: Jug CO 9/13, Mladost 6/11

PETERCI: Jug CO -, Mladost 1/1

TRI OSOBNE POGREŠKE
: Muslim 19", Milaković 22"

Ključne riječi

Komentara 1

KR
krampusmedo
19:31 21.06.2010.

Zasto nije nikada bio trener mladosti simenc .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije