Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP u vaterpolu

Ingra traži takva jamstva na kakva Bandić ne može pristati

Bandić Bukić
Marko Lukunić/PIXSELL
05.05.2010.
u 11:49

Predsjednik HVS-a Perica Bukić ne odustaje, kreće u još jednu diplomatsku akciju spajanja Ingre i Holdinga.

Nakon jučerašnjeg sastanka u Gradskom poglavarstvu Arena više nije tako izgledna kao mjesto održavanja Europskog vaterpolskog prvenstva. Ingra je od Grada Zagreba zatražila bankovna jamstva kojima bi se pokrila svaka moguća šteta do koje bi došlo zbog održavanja vaterpolskoga EP-a i dogradnji koje su uz to povezane. Kako to može biti višemilijunski iznos, i to u eurima (gradnja Arene stajala je 89 milijuna eura), zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na to nije mogao pristati.

Gdje su viši interesi?

No, to ipak ne znači da se od Arene sasvim odustalo. Konačna je odluka odgođena, a od Ingre se očekuje da Gradu ponudi prihvatljiviji način pokrivanja moguće štete.

– Ako se, primjerice, podupirućim stupovima rješava problem statike, čemu onda i za taj dio tražiti jamstva? – zapitao se Perica Bukić, predsjednik HVS-a, koji priznaje da nakon jučerašnjeg sastanka u Poglavarstvu više nije tako optimističan.

Ali još ne odustaje, pokušat će u kontaktima s ljudima iz Ingre potražiti malo više razumijevanja i elana.

– Pokušat ćemo u sljedećih nekoliko dana od svih triju strana – Ingre, Grada i Holdinga – dobiti malo više dobre volje, malo više kooperativnosti. Previše se na EP u Areni gleda s negativne strane, ne uzimaju se u obzir sve one pozitivne mogućnosti – za vaterpolo ali i za Ingru i Grad – koje se tako otvaraju. Najlakše je reći da je to previše komplicirano i odustati. No, postoje valjda i neki viši interesi koji nas sve moraju ujediniti – zborio je Bukić.

Holding dužan Areni

Za svoju diplomaciju predsjednik HVS-a ipak nema puno vremena. Do 20. lipnja će ili naručiti bazen (za Arenu) ili pokrenuti projekt preuređenja otvorenog bazena na Mladosti, što također iziskuje velika ulaganja.

– Problem je u tome što je odnos Ingre i Grada Zagreba ionako preopterećen. Ostao je onaj spominjani dug prema dvorani još s rukometnoga SP-a od 1,5 milijun kuna, ali čini se da Holding duguje i nekoliko rata za najam. No, ne vidim zašto bi vaterpolski EP plaćao i cijenu tih dugova – kazao je Bukić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije