Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vaterpolist godine

Hinić je istinski vođa žabaca i reprezentacije

'16.12.2009., Zagreb, Hrvatska - Zimsko plivaliste Mladost na Savi gdje je odigranvaterpolo utakmica euro lige izmedju VAVK Mladost i  C.N.A Barceloneta i Barcelone. Igor Hinic. Photo: Slavko Midzor/P
'Slavko Midzor/PIXSELL'
19.12.2009.
u 08:56

Iako je ovih dana prezaposlen, Dario Kobešćak rado je pristao da bude jedan od članova žirija za izbor najboljeg hrvatskog vaterpolista.

 I nije puno dvojio:

– Igor Hinić i prošle je godine bio pravi vođa Mladosti i reprezentacije, a tu ulogu u svojim momčadima igra već desetak godina. Unaprijedio je igru žabaca.

– Drugi u vašem izboru je Josip Pavić?

– Pavić je opravdano postao prvi vratar naše vrste. Poput Hinića, i on je važna poluga i Mladosti i reprezentacije te je svojim igrama zaslužio visoko mjesto.

– Što vam se svidjelo kod mlađeg Sukna?

– Sandro je budućnost hrvatskog vaterpola. Rođeni je vođa, vrhunski egzekutor, igrama je zadivio i svoje i suparničke navijače. On je zalog našeg optimizma.

– I mladi sidraš Juga visoko je plasiran?

– Dobud je, uz Muslima, ostvario najveći napredak u igri. Iza njega je odlična godina. Priliku koju je dobio u cijelosti je iskoristio i zaslužuje mjesto u ovom izboru.

– A što tek reći o Vićanu?

– Frano je zaslužan za sve Jugove uspjehe i iznimno mi je žao što više nije dio nacionalne vrste. Nadmetanje između njega i Pavića koristilo bi obojici.

– Hvalite još jednog mladostaša Petra Muslima?

– Muslim se od sidraša pretvorio u vanjskog pucača. Fenomenalan iskorak za tako mladog igrača koji je svoju igru podredio klubu. Plijeni mirnoćom i kontinuitetom. Uvjeren sam da će u godinama koje dolaze i on biti jedan od kreatora uspjeha hrvatskog vaterpola.

– Sedmoga vam je bilo najteže odrediti?

– Kad sam razmišljao o sedmom igraču, imao sam u vidu Boškovića, koji je uvršten u sedmorku svijeta, Karača, koji je odigrao vrlo kvalitetnu sezonu u Mladosti, Bušlju, Jokovića, Barača, koji i dalje igra na vrhunskoj razini, ali i još nekoliko drugih vrhunskih igrača. No, izabrao sam Pavlovića, koji je ove godine s Primorcem osvojio klupski naslov prvaka Europe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije