Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA – ŠPANJOLSKA 11:10

Branitelji naslova borit će se za sedmo mjesto!

\'05.09.2010., Zagreb -  LEN EP u vaterpolu, utakmica muskih reprezentacija Italije i Hrvatske. Stefano Luongo, Frano Karac Photo: Slavko Midzor/PIXSELL\'
Slavko Midzor/PIXSELL
23.01.2012.
u 18:50

Hrvatski su vaterpolisti na Europskom prvenstvu u Eindhovenu doživjeli težak neuspjeh. Branitelji naslova iz Zagreba u nastavku prvenstva borit će se za sedmo mjesto!

Izabranici Ratka Rudića u posljednjem su kolu odradili svoje, pobijedili su Španjolsku sa 11:10, ali im ostali rezultati (kako se i očekivalo) nisu išli na ruku. Crna Gora je prvi put u posljednje tri godine pobijedila Srbiju, glatko, sa 11:7, dok su Rumunji pružili nešto jači otpor Nijemcima, ali su na kraju ipak izgubili sa 9:10. Obje slamke spasa, za koje smo se željeli uhvatiti, otplovile su tako nepovratno.

Prvi pogoci Muslima

No, malo je nedostajalo da sami sebe pokopamo. Da nismo uspjeli pobijediti Španjolce, izgledi naših da ostanu u borbi za medalju računali bi se u promilima.

Iako smo početkom posljednje četvrtine s dva uzastopna pogotka Nikše Dobuda poveli sa 11:6, Španjolci su u posljednje četiri minute postigli četiri pogotka a mogli su i peti. Imali su napad s igračem više i Mario Garcia se 16 sekundi prije kraja utakmice našao sam pred Josipom Pavićem. Tukao je, ali je naš vratar čudesno obranio. Bila mu je to 16. obrana na utakmici, pa neizvjesnosti tko je bio najzaslužniji za našu pobjedu nad Španjolcima nije bilo.

Posebno je briljantan Jozo nacionale bio početkom treće četvrtine kada su ga suigrači četiri puta ostavili na vjetrometini. Španjolci su imali čiste protunapade, a postigli su samo pogodak. Pavić je tri puta obranio. U jedinom našem protunapadu u tom razdoblju Burić nije bio uspješan, njegov udarac obranio je Inaki Aguilar.

Valja istaknuti da te četiri minute u posljednjoj četvrtini nisu bili jedina “crna rupa” u igri naše reprezentacije. Jednako loše bile su i prve četiri minute kada su Španjolci poveli sa 3:0. Naši su se ipak trgnuli, zahvaljujući Pavićevim obranama, ali i prvim pogocima na prvenstvu Petra Muslima.

Dva lica Španjolaca

– Igrali smo bolje u toj utakmici nego u prethodnima. Pobijedili smo, no i nadalje sam vrlo nezadovoljan suđenjem – kazao je hrvatski izbornik Ratko Rudić.

Njegov kolega sa španjolske klupe Rafael Aguilar nije previše žalio zbog poraza:

– Gledali smo dva različita izdanja španjolske reprezentacije u današnjem dvoboju. Jedno lice bilo je na početku i na kraju, a drugo u sredini. Što se dogodilo u drugoj i trećoj četvrtini, teško mi je objasniti. No, Hrvatska je momčad koja će kazniti svaku pogrešku. Takve smo pogreške, nažalost, napravili i u susretu s Nijemcima i zato nas neće biti u borbi za medalje – pomirljivo je ustvrdio Aguilar.

Komentara 110

SA
santos008
21:17 23.01.2012.

Je , mi imamo more a vi Pomoravlje.

OB
-obrisani-
21:23 23.01.2012.

Nepotrebna pompa. Ovo je bilo ocekivano iz realnog razloga da je Hrvatska jaci protivnik od Crne Gore i bila je dobra prilika ukloniti je iz trke za titulu. Uostalom to smo uradili i za Croaciju jednom u rukometu, mi smo ispali iz igre za sledeci krug pa nismo mucili Hrvatsku kojoj su trebali bodovi. To je bilo pre nekoliko godina jos pre dobrosusedskih odnosa koji su u trendu.

BU
Bubra
15:57 23.01.2012.

janezu polako si poceo da pretjerujes.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije