Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Miho Bošković

Bošković: Pomoći ću Vasasu da osvoji Europu

Miho Boskovic
Zvonimir Pandža
20.07.2010.
u 13:15

Dojučerašnji Jugov kapetan vjeruje da će dupini do Europskog prvenstva u Zagrebu sasvim sazreti za velike stvari: Priključuju nam se Igor Hinić i Samir Barač pa bi na Svjetskom kupu u Oradei i medalja trebala biti sjajnija.

Dejan Udovičić, izbornik srbijanske vaterpolske reprezentacije, požalio se da mu pola igrača u reprezentaciji nema riješen klupski status. Još ne znaju gdje će igrati u sljedećoj sezoni. S Hrvatima takvih problema nema. Svi znaju čije će klupske boje najesen braniti, a neki su i napredovali, barem kada su financijski uvjeti u pitanju.

Tako je Jugov kapetan Miho Bošković prešao u mađarski Vasas za, neslužbeno doznajemo, 200.000 eura po sezoni. Miho tako postaje najbolje plaćeni hrvatski vaterpolist, a njegove igre u Nišu, na završnom turniru Svjetske lige, tu su reputaciju i učvrstile dokazavši da Mađari vrlo dobro znaju koga su kupili.

Moram usavršiti obranu

Pet pogodaka protiv Srbije u polufinalu, još četiri Australiji u utakmici za treće mjesto. Njegov razoran i precizan udarac donosi glavobolju svakom vrataru.

– Jest, išlo mi je u napadu, kao i svima nama, no moram još usavršiti igru u obrani. Bilo je pogrešaka koje moram ispraviti – samokritično će Miho, vaterpolist i glazbenik koji će 11. studenoga napuniti 27 godina.

– Je li vas na to upozorio izbornik Rudić ili njegov pomoćnik Tucak?

– Nisu mi oni ništa rekli, toga sam svjestan i sam. Žao mi je što u subotu nismo svladali Srbiju, bili smo na dobrom putu. No, sve smo bolji i bolji, rastemo i nadam se da ćemo do EP-a u Zagrebu sasvim sazreti.

– Morate se, kao i druge momčadi, prilagoditi ponešto izmijenjenim sudačkim kriterijima (više isključenja i kontraprekršaja)?

Zadovoljan sam ugovorom

– Da, kriteriji su se znatno izmijenili i dobro je da do EP-a sudjelujemo i u Svjetskoj ligi i u Svjetskom kupu. Samo da se do tada opet nešto ne promijeni, jer je EP pod ingerencijom Lena, a spomenuta su dva natjecanja Finina. Uglavnom, moramo igrati onako kako nam je Ratko i rekao: da se više krećemo. Nagrađuje se pokret, a statičnost kažnjava.

– Možete li i u Oradei osvojiti medalju?

– Uvjeren sam da ćemo u Oradei biti bolji nego u Nišu. Priključuju nam se Hinić i Barač, a oni su nam bitni igrači. I medalja bi trebala biti sjajnija.

– Mađarski klubovi dosad nisu kupovali strance. No, očito su ih neuspjesi u Euroligi natjerali da promijene orijentaciju?

– Drago mi je da sam probio led. Zadovoljan sam ugovorom s Mađarima, pomoći ću Vasasu da ponovno osvoji europski vrh – istaknuo je Bošković.

Ključne riječi

Komentara 1

VI
vidak
13:27 22.07.2010.

sta vredi kada ce se pevati \"boze pravde\" u Zagrebu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije