Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
01.06.2022. u 01:15
Đoković je kod 1:2 u setovima servirao za ulazak u peti, ali Nadal mu je oduzeo servis i u konačnici uspio iz "nokdauna" pobijediti u tie-breaku. U polufinalu ga čeka Alexander Zverev.

Španjolski tenisač Rafael Nadal plasirao se u polufinale Roland Garrosa nakon što je u sjajnom meču nakon četri sata i 16 minuta borbe pobijedio Srbina Novaka Đokovića 6:2, 4:6, 6:2, 7:6 (4).

Nadal je tako ostao u igri za 22. Grand Slam naslov pri čemu čak 14. na pariškoj "crvenoj zemlji".

Španjolcu je ovo bila 29. pobjeda u međusobnim susretima, Đoković ima jednu više, ali Nadal ima 11-7 prednost na Grand Slamovima.

Bio je to fantastičan meč dvojice teniskih velikana u kojem je pobjeda zasluženo pripala petom tenisaču svijeta.

Nadal je već u prvom gemu oduzeo servis suparniku, a pri rezultatu 3:1 napravio i dvostruki break i potom mirno priveo set kraju rezultatom 6:2.

Tennis - French Open - Roland Garros, Paris, France - May 31, 2022 Spain's Rafael Nadal during his quarter final match against Serbia's Novak Djokovic REUTERS/Gonzalo Fuentes Photo: GONZALO FUENTES/REUTERS
Foto: GONZALO FUENTES/REUTERS

Peti nositelj je fantastično krenuo i u drugi set. Đoković je u prvom gemu spasio čak šest break lopti, ali ne i sedmu. Nadal je nakon 13 minuta poveo 1:0, a zatim suparniku oduzeo još jedan servis za 3:0. No, prvi tenisač svijeta je pronašao izgubljenu igru uzvrativši sa četiri gema u nizu za vodstvo 4:3. Đoković pri vodstvu 5-4 radi još jedan break za 6:4 i 1:1 u setovima.

I na otvaranju trećeg seta je Đoković izgubio svoj početni udarac. Nadal je poveo 2:0, a kada je pri rezultatu 3:1 napravi i drugi brekak za 4:1, u trećem setu više nije bilo spasa za srpskog tenisača.

U četvrtom setu Đoković je bolje krenuo, poveo je 3:0 uz jedan oduzeti servis. Prednost je držao do rezultata 5:4 kada je servirao za set. Imao je dvije set lopte, no nije ih uspio iskoristiti, s druge strane Nadal je iskoristio drugu break loptu za 5:4 i povratak u set. Obojica su potom osvojila svoje servisa i odluka je pala u trinaestoj igri.

Nadal je sjajno ušao u "tie break", poveo je 3:0, pa 6:1 i stigao do pet meč lopti. Đoković je čudesno spasio četiri meč lopte, ali ne i petu. Nadal je tako nakon četiri sata i 16 minuta igre slavio 3-1 u setovima.

Španjolac će u polufinalu igrati protiv Nijemca Alexandera Zvereza koji je u četvrtfinalu nakon tri sata i 20 minuta pobijedio Španjolca Carlosa Alcaraza 6:4, 6:4, 4:6, 7:6 (7).

>>> Đoković nakon mnogo drame ipak pušten u Francusku

NADAL
3-1
ĐOKOVIĆ
Roland Garros, četvrtfinale, 20:45, Pariz
Kraj
KRAJ (Kraj)

Nadal je u tie-breaku brzo otišao na 6:1 i bez obzira na Đokovićev pritisak, slavio je 7:4. U konačnici, bilo je 6:2, 4:6, 6:2, 7:6(4) za Nadala nakon četiri sata i 15 minuta igre.

Završilo je 6:6, igrat će se tie-break!

Nadal je oduzeo servis Đokoviću u najboljem trenutku, dok je servirao za set!

Novak Đoković ne popušta i vodi 5:2 u četvrtom setu!

Đoković oduzima servis Nadalu, meč postaje sve napetiji!

ČETVRTI SET (0:1)

Đoković je napokon uspio dobiti svoj servis na otvaranju seta.

KRAJ TREĆEG SETA

Rafael Nadal ponovno djeluje moćno, stigao je podosta uvjerljivo i brzo do svog drugog seta. Još jedan ga dijeli od polufinala protiv Alexandera Zvereva.

4:1 (TREĆI SET)

Novak ponovno gubi servis, Nadal kao da je uspio ispraviti ono što mu je nedostajalo u drugom setu. Na svakoj je lopti, koncentriraniji je, ali mora ostati na razini jer otpor koji Đoković pruža je nevjerojatan.

Đoković je prijetio, bio na korak do breaka, ali Nadal odlazi na 3:1.

Đoković nije dopustio ostati bez servisa u trećem gemu, 2:1 je za Nadala i sigurno nas čeka žestoka bitka do kraja seta.

Nadal kao da je pronašao ponovno igru, odmah je slomio Đokovića, treći set zaredom u prvom gemu! I odmah je osvojio svoj servis, ima 2:0!

TREĆI SET

Đoković prvi servira i u trećem setu.

DRUGI SET

Novak Đoković vidno je bolji posljednjih 45 minuta i oduzeo je treći servis Nadalu u ovom setu pa osovjio set, vredniji od prvog. Jer, Nadal je pokazao mnogo slabosti u odlučujućem gemu, u kojem je servirao za ostanak u setu. Imao je i servis kod 3:0 pa ostao bez njega. Sve sugerira da će ovo ipak biti Đokovićeva noć, osim ako Nadal ne pronađe formu iz prvih deset gemova.

Đoković je ekspresno i uvjerljivo osvojio peti gem i sad napada Nadala. Ako mu oduzme servis, bit će 1:1 u setovima!

Kakvoj bitki svjedočimo, borba je za svaki poen jer uistinu se radi o dva najbolja tenisača svijeta. Trenutno je 4:4!

Nakon najdužeg gema u meču Đoković je uspio oduzeti drugi servis zaredom Nadalu i u ovom trenutku djeluje nepobjedivo. Španjolac je imao apsolutno sve u svojim rukama i počeo padati, što može biti i znak nedovoljne fizičke spreme. Trenutno je 3:3, servira Đoković.

Traje bitka u šestom gemu drugog seta!

Trenutno je 3:2 za Nadala, koji još uvijek ima prednost jednog servira, ali čini se da je psihološka prednost na Novakovoj strani u ovom trenutku.

Napokon je i Đoković uzeo servis Nadalu, vraća se u meč!

Nadal igra kao u najboljim danima i već je na 3:0, a ako osvoji svoj servis, imat će "u džepu" 4:0 i praktički drugi set.

Nadal ima 2:0 i u drugom setu! Sve ide Španjolcu kako je zamislio, ali mora se i Đoković probuditi!

Đoković je spasio četiri, ali nije i petu break loptu, Nadal vodi 1:0!

Još uvijek traje bitka za prvi gem drugog seta!

POČETAK DRUGOG SETA

Đoković prvi servira u drugom setu i odmah Nadal stvara pritisak. Ima break priliku.

Nadal je osvojio čak 80 posto poena na drugom servisu, a Đoković svega 54 posto. To čini razliku jer na prvom servisu su praktički izjednačeni, 62 posto naprama 57 posto.

PRVI SET

Rafa Nadal dobio je prvi set 6:2.

Đoković svim silama želi do breaka, ali Nadal je nakon malo muke došao do 40:30 i set lopte.

Đoković je ostao smiren i nije dopustio gubitak servisa koji bi značio i kraj prvog seta. Sad će Nadal servirati za set.

Nevjerojatni Nadal vodi 5:1 u prvom setu, ali rezultat ne oslikava svu moć ovog meča, u kojem je još kraj daleko.

Trenutno je čak 4:1 za Španjolca u prvom setu!

Nadal je odmah na samom početku uzeo servis Đokoviću.

Dvoboj dva najbolja tenisača današnjice mnogi su okarakterizirali kao finale prije finala, što ima pokrića!

Komentara 25

LU
lucio2
01:18 01.06.2022.

Bravo Rafa, Hrvatska te voli!!!

PU
Pukovnik
23:24 31.05.2022.

Četnici za četnika navijaju. Bude Nadal!

JU
JustinCase
01:55 01.06.2022.

Djokovic se jos nije vratio 100%, a Nadal je to majstorski iskoristio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije