Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 211
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNL SUBOTA

HAJDUK - LOKOMOTIVA 1:0 Splićani izašli iz rezultatske krize sjajnim pogotkom Emira Sahitija

HAJDUK - LOKOMOTIVA 1:0 Splićani izašli iz rezultatske krize sjajnim pogotkom Emira Sahitija
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
23.09.2023. u 21:12

Do 76. minute utakmice Hajduk – Lokomotiva apsolutni junak na poljudskom travnjaku bio je vratar gostiju, tek 21-godišnji Nikola Čavlina, a tada je na scenu iskoračio Emir Sahiti i neobranjivim projektilom s 20 metara pogodio donji lijevi Čavlinin kut.

Bio je to pogodak koji je bacio u trans 12.404 gledatelja na Poljudu, ali i koji je donio golemo olakšanje Hajdukovom treneru pod pritiskom, Leki, pa onda i cjelokupnoj Hajdukovoj momčadi. Ona je taj pogodak bila i zaslužila svojim fanatičnim pristupom, pristupivši ovoj utakmici kao sudbonosnoj, što joj je naravno odstranilo lepršavost i lakoću, no ne i pribranost u ključnim trenucima.

Unatoč vrataru-hobotnici na suparničkome golu. Bio je ovo Sahitiju prvijenac u ovoj sezoni, što za emotivnoga Albanca može biti i prekretnica u sezoni; kada je u top formi, onda je uz Livaju najznačajniji faktor u Hajdukovoj igri.

Marko Livaja našao se protiv lokosa u jednoj sjajnoj šansi, u 64. minuti, u kojoj ga je fenomenalno neutralizirao vratar Čavlina, pa je tako Hajdukov lider ostao uskraćen za pogodak u četvrtoj utakmici zaredom u Hrvatskoj ligi. Posljednji ligaški pogodak Livaja je postigao protiv Rudeša u Kranjčevićevoj još 20. kolovoza.

Lokomotiva je solidno odolijevala neprestanim valovima Hajdukovih udara, intenziviranih u drugome poluvremenu, no lokosi nisu imali snage i moći ugroziti Hajdukov gol, onako kako je to primjerice nedavno činila Gorica. Jedine dvije ozbiljne prijetnje gostima je omogućila dekoncentracija Hajdukove obrane, pa je stvar morao spašavati vratar Lučić s dvije izvrsne obrane, Goričanu i Šotičeku, u istoj akciji.

Hajduk je imao posjed lopte 59 posto, u ukupnom brojku šuteva bilo je 18:10 za Hajduk, u šutevima u okvir 6:2, u kornerima 7:5, u zaleđima 3:1 za bijele, a Lokomotiva je imala veći broj prekršaja, 14:10.

Hajduk je tako teškom mukom ipak uspio vratiti dobro raspoloženje i uskovitlati ozračje među navijačima uoči nadolazećega derbija s Dinamom na Poljudu, sljedeće nedjelje u 18 sati. Prema raspoloženju publike u završnici sinoćnje utakmice, Poljud će za derbi ponovno biti rasprodan.

Zanimljiva je usporedba Hajdukovoga učinka u prvenstvu na početku ove sezone s Lekom i prošle sezone s Dambrasuskasom. Leko je proteklih tjedana trpio dosta kritika, a osvojio je u prvih osam utakmica prvenstva 18 bodova, dva više nego što je to bio ostvario Dambrauskas u istome razdoblju, i Dinamo mu je već tada bio nedohvatljiv.

A kad je kontekst naslova prvaka u pitanju, kada je Hajduk posljednji put bio prvak, u sezoni 2004./2005., tada je u prvih osam kola na kontu imao samo jedanaest bodova! Dakle, može se Leki prigovoriti da Hajduk ne igra bajkovito, da ima problem napadačke igre, ali bodovna bilanca kaže kako je Lekin Hajduk u ovom trenutku još uvijek ravnopravan konkurent Dinamu.

Za Hajduk su igrali: Lučić; Mikanović (od 58. Moufi), Uremović (od 74. Ferro), Elez, Melnjak; Krovinović, Sigur (od 58. Žaper); Sahiti (od 90. Kalik), Benrahou, Dajaku (od 58. Trajkovski); Livaja.

Za Lokomotivu: Čavlina; Bartolec (od 83. Vranjković), Kalaica, Mersinaj, Miličević; Bubanja (od 83. Kanižaj), Marić; Goričan (od 66. Fetai), Mudražija (od 46. Bulatović), Šotiček (od 83. Smakaj); Tuci.

Crveni karton u 85. dobio je Jon Mersinaj. Sudio je solidno Patrik Kolarić iz Čakovca.

Komentara 17

NO
Noštromo
20:55 23.09.2023.

Ako na kraju sezone budu drugi na tablici ovakvom igrom mogu biti zadovoljni.

T2
Tomo_20
23:29 23.09.2023.

Hahaha kriza ce vam tek doci…

DU
Deleted user
21:23 23.09.2023.

Izašli iz krize. Moraš biti hajdukovac da tako nešto napišeš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije