Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11.07.2018. u 22:37

Bravo, naši junaci, bravo... Naklon do poda! Hrvatska je u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva! I to na kakav način, u drami produžetaka Hrvatska je polufinalu svladala Englesku (2:1) i u nedjelju će od 17 sati s Francuskom odlučiti tko u ovom trenutku igra najbolji nogomet na planeti. Ma, to je Hrvatska, nemojte ni sumnjati u to! 

Na iznimno prepotentan i podcjenjivački način najavljivali su Englezi utakmicu s Hrvatskom. Ne, nogomet se ipak ne vraća kući, kako to Englezi propagiraju. On ostaje kod kuće, u Hrvatskoj!  A vratili smo se na čudesna način iz rezultatskog zaostatka. 

Izdržali smo samo pet minuta. Luka Modrić napravio je prekršaj na dvadesetak metara, a sjajno je iz slobodnog udarca pogodio Kieran Tripper preko živog zida.  Zadnji koji je za Englesku zabio iz slobodnog udarca na SP-u bio je David Beckham 2006. godine. 

Bio je to deveti engleski pogodak iz prekida (pet su zabili glavom) na ovom Svjetskom prvenstvu. Najviše na nekom Svjetskom prvenstvu još od 1966. godine. Šest puta su Englezi vodili na poluvremenu na Svjetskim prvenstvima i svih šest utakmica na kraju su pobijedili... Do sinoć. Još dugo će Engleska čekati svoj finale.  

Hrvatska - Engleska
1/22

- Dogodilo se najgore što se moglo dogoditi, pogodak u ranoj fazi utakmice. Nismo imali sreće. I to baš iz situacije iz koje smo dobro odradili visoki pritisak. Nažalost, na njihova desnog stopera. Njihov mehanizam izlaska iz visokog presinga bio je duga lopta na Strinića. Lijevo se spušta Kane i tu rade višak. Profitirali su na tu našu ‘drugu loptu’ koja je loša. Brozović je morao biti bliže. Ostatak poluvremena su odigrali na kontranapade, onako kako smo mi morali odigrati - javio nam se Marko Lozo iz Moskve.

Trebalo nam je dvadesetak minuta da krenemo s organiziranim napadima prema engleskim vratima. Pokušavali su udarcima iz vana Ivan Perišić i Ante Rebić, no nije bilo preciznosti u njihovim udarcima. Prvi naš udarac u okvir engleskog gola uputio je Ante Rebić tek u 31. minuti. Dojam je da su Englezi prelako čuvali svoj prostor i zaustavljali sve naše pokušaje, a s druge strane nekoliko su puta lako preko hitrog Sterlinga istrčali u kontru i prijetili preko Harryja Kanea ili Jesseja Lingarda.

- Čak smo imali u prvom dijelu taj mehanizam otvaranja igre preko okretanja strana. To je jedan od mehanizama igre protiv ovakvog sustava. Nismo čak ni igrali loše prema naprijed. Morali smo biti strpljiviji s prijenosom strana. Jasno je bilo da nam je nedostajao ulazak veznih igrača iz drugog plana u prvom dijelu susreta. Ideja je postojala, no morali smo raditi dva na jedan preko bokova. Prvi put kada smo odigrali na pravi način na bokovima, postigli smo pogodak - naglašava Lozo. 

U drugom poluvremenu pokušali smo u nekoliko navrata po dubini odigrati loptu za Luku Modrića, no očito je bilo kako je naš kapetan pao u energetskom smislu.

No, probudili smo se u drugom dijelu kada je Ivan Perišić akrobatskim potezom pospremio loptu u mrežu za 1:1. Bila je to sjajna asistencija Šime Vrsaljka s desne strane. 

- U tim trenucima smo ih ‘ubili’. Bilo je to njihovo najlošije poluvrijeme na Svjetskom prvenstvu - naglasio je Lozo, koji je tijekom drugog poluvremena poslao poruku:

‘Ne tresi se, pobjeđujemo sigurno!’ 

A da je onaj udarac Ivan Perišića završio u mreži umjesto u vratnici, već tada bi priča bila završena. Ili možda ona odbijena lopta koju nije dobro dočekao Ante Rebić u  istoj akciji...

Ta završnica drugog poluvremena u potpunosti je pripala Hrvatskoj. No, nažalost, do isteka osnovnog dijela susreta nismo uspjeli pronaći put do engleskih vrata. Iako, stvorili smo nekoliko sličnih situacija na bokovima, kao kod pogotka. No, nije bilo pravog proigravanja niti pasa za nekog od naših ofenzivnih igrača

Jasno je bilo da u tim trenucima  imamo snagu i kompoziciju igre završiti priču prije isteka 120. minute, odnosno jedanaesteraca. 

I opet smo u produžecima u pravilu kontrolirali igru i tražili rješenje kroz dubinu, odnosno preko boka koji nam je donio pogodak.   On je stigao u 109. minuti kada je Perišić sjajno glavom odigrao jednu ničiju loptu u šesnaesterac gdje je dobro bio postavljen Mandžukić i pospremio loptu oštrim prizemnim udarcem. To je bio kraj priče!

>> Pogledajte slavlje nakon drugog gola Hrvatske

Komentara 412

RA
radan
22:35 11.07.2018.

Auuu pa vi ne da vodite i pobedjujete , vi ste nadigrali engleze ubedljivo! Bravo!

Avatar Bond007
Bond007
22:42 11.07.2018.

Hrvatska je u jebenom finaluuuuuu !!!!!

LU
Luka1969
20:21 11.07.2018.

Sretno Htvatska, pozdrav iz SLO

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije