Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U STUDIJU VEČERNJEG

VIDEO Pranjić: Jakirović je konačno posložio Dinamo, ali Rijeka je prvi kandidat za naslov prvaka

Danijel Pranjić
Foto: Večernji TV
1/2
23.02.2024.
u 12:01

– Jakiroviću nije bilo lako, trenerski posao je među težim stvarima koje sam radio u životu. No to su stvari zbog kojih živimo, a on je profesionalac. Pokazao je u Zrinjskom i u Rijeci da zna što želi od momčadi.

Danijel Pranjić, bivši hrvatski nogometaš koji je odigrao 58 utakmica za vatrene i nosio dres Bayerna, bio je gost u studiju Večernjeg lista. S Pranjićem smo razgovarali o sjajnom uspjehu njegova bivšeg kluba Dinama koji je izbacio Betis.

– Dinamo je konačno nakon dugo vremena dobro izgledao. Sezona je bila turbulentna, postoji milijun razloga za to, svi koji prate klub to znaju. Sigurno je da nije bilo lako to izvući. No, kad pogledamo – Dinamo je još u Europi, konkurentan je za naslov prvaka. Ako se do kraja dobro sve odradi, sezona će biti uspješna. No jučer smo vidjeli dobar i kvalitetan Dinamo, točno su znali što žele napraviti. Betis su sveli na minimum, a zasluge za to idu i treneru Jakiroviću – rekao je Pranjić pa se osvrnuo na Jakirovića:

– Jakiroviću nije bilo lako, trenerski posao među težim je stvarima koje sam radio u životu. No to su stvari zbog kojih živimo, a on je profesionalac. Pokazao je u Zrinjskom i u Rijeci da zna što želi od momčadi. Pronašao je snagu kroz razgovor s igračima, vidimo da su oni stali iza njega. Trebalo je vremena, Dinamo je kvalitetan. Sada to izgleda kako želimo i nadam se da će Dinamo samo ići naprijed.

Tko su ključni igrači u Dinamu?

– Trener Jakirović sigurno najbolje zna situaciju u svlačionici i donosi odluke, nekad bolje, nekad manje kvalitetne. Sada je pogodio. Svi znamo koji su glavni igrači i jučer su izgledali dobro, posebno Petković. Cijela ekipa, posebno u fazi obrane, bila je jako agresivna.

Ovisi li Dinamo previše o Petkoviću?

– Mislim da ne. On je kvalitetan, ali mislim da Dinamo može bez Petkovića. Tko god da je u napadu, Dinamo može izgledati dobro iako Petković donosi neke druge stvari. Volio bih više vidjeti Brodića, igrao je jako dobro u Varaždinu.

Ždrijeb Konferencijske lige?

– Sve su to kvalitetni klubovi i neće mu biti lako koga god da izvuče Dinamo. Ja bih volio da izvuče moje Grke. Ali, mislim da je Dinamu svejedno, mora se koncentrirati na sebe i biti onakav kakav je bio protiv Betisa.

Dinamu slijedi derbi s Rijekom.

– Teška utakmica nakon Europe iako je sada atmosfera na vrhuncu. Rijeka u ovom trenutku igra najljepši nogomet, ima brdo mladih igrača s potencijalom, fanatičnog trenera... Po meni je Rijeka najozbiljniji kandidat za naslov prvaka – rekao je Pranjić pa dodao:

– Dinamo se mora stabilizirati, a onda kroz vrijeme vratiti sliku napadačke ekipe. Nije lako igrati četvrtak – nedjelja, ali Dinamo ima širok kadar. Jakirović će sigurno rotirati.

Pranjić je svojedobno odlučio otići u Dinamo, a imao je ponudu Hajduka koji je tada postao prvak.

– Bio sam mlad, tako sam odlučio i mislim da nisam pogriješio. No, svi naši klubovi su mi dragi. Tada nismo dobro igrali iako smo igrački imali dobru momčad. Ne vidim to kao pogrešku.

Je li tada igrao s Modrićem?

– Mislim da jesmo, povukli su ga iz Inkera. Ali ne sjećam se svih detalja.

Hajduk?

– Dovoljno govore imena koja su doveli, idu po naslov i od toga ne bježe. Sve osim toga bit će neuspjeh. Odigrali su "all-in". Znamo svi kakva je njihova publika – dižu te u nebesa, ali se mogu okrenuti protiv igrača ako krene loše. Očekivao sam malo više od Hajduka, ali još uvijek su u utrci.

I njegov bivši klub Bayern je krizi.

– Moramo čestitati Leverkusenu na svemu što radi, neponovljiva sezona. Bayern je najveći klub u Njemačkoj, ali vidimo da se događa puno loših stvari. Ali, sami su krivi, vjerojatno nisu dobro pripremili sezonu. Totalno zaslužena dominacija Leverkusena. Zvonarek? Nisam ga puno pratio, vidio sam da je odigrao par utakmica za drugu momčad i uvijek je bio najbolji. Dobro se razvija i sigurno će dobiti priliku.

 
 
 
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije