Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CO Zagreb vs Füchse

Uz punu Arenu bit će lakše nadmudriti lisice

'24.03.2012., Arena, Zagreb - Rukomet, druga utakmica osmine finala Lige prvaka, Croatia Osiguranje Zagreb - HC Metalurg Skopje.Marino Maric. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
Igor Kralj/PIXSELL
24.11.2012.
u 13:00

- Već dugo nismo osvojili bodove u Ligi prvaka, još od početka listopada, kada smo osvojili bod u Minsku. Vrijeme je za novu pobjedu koja bi nam donijela mir

Rukometaši CO Zagreba danas će u zagrebačkoj Areni (18 sati) u 6. kolu skupine Lige prvaka ugostiti njemački Füchse iz Berlina. Pobjedom nad Berlincima Zagrebaši bi se približili plasmanu u osminu finala, pogotovo nakon što je Dinamo pobijedio Kadetten u gostima.

Lisice bez trećeg mjesta

– Ne zamaram se matematikom. Hoćemo li biti drugi ili četvrti, nije važno, važno je da se plasiramo među šesnaest najboljih – rekao je Marino Marić, kružni napadač Zagreba.

Lisice su uoči dolaska u Zagreb poražene u utakmicu s Wetzlarom 27:28 te su izgubile treće mjesto na tablici.

– Ne iznenađuje me taj rezultat. Wetzlar ove sezone igra jako dobro, a u njemačkoj ligi svatko svakoga može pobijediti, pogotovo ako je utakmica u egalu do posljednjih deset minuta. Ne treba se zamarati time što su Berlinci uzdrmani zbog tog poraza, jer će zasigurno i te kako ozbiljno pristupiti zagrebačkoj utakmici – rekao je Josip Valčić, koji je jednu sezonu proveo u njemačkoj ligi igrajući za Gummersbach.

– Imali smo dovoljno dana da se kvalitetno pripremimo za njih. Neće biti lako, pa bi nam podrška s tribina dobro došla – istaknuo je Josip Valčić.

Zagrebaši očekuju da će doći otprilike deset tisuća gledatelja.

– Tko dođe, neće požaliti. Mi ćemo dati sve od sebe na parketu. Moramo odigrati hrabro, borbeno, sa srcem. Malo me iznenadila njihova 6-0 obrana u Berlinu, no sada sa spreman i na to. U obrani imaju specijaliste, iskusne igrače poput našeg Denisa Špoljarića. Nadam se da će naši vanjski pucači imati svoj dan i da će nam obrana biti na visini zadatka – rekao je Marić.

U Berlinu su na vanjskim pozicijama jako dobri bili Mandalinić i Stepančić. Vratari Ivić i Kelentrić imali su u Berlinu premalen broj obrana.

Sjećanje na Flensburg

– Jasno da očekujem njihov veći doprinos. Ne brine me toliko Romero, koji sigurno neće odigrati tako dobru utakmicu kao u Berlinu, koliko Christophersen, koji je imao previše promašaja s pozicije lijevog vanjskog pucača – rekao je Goluža, trener CO Zagreba.

Zagrebaši su posljednji put u Zagrebu pobijedili jednu njemačku momčad prije dvije godine. U skupini su svladali Flensburg 31:26, u utakmici u kojoj je Zlatko Horvat postigao deset pogodaka. Posljednju utakmicu protiv njemačke momčadi igrali su ove godine. U četvrtfinalu Lige prvaka bilo je 31:31 s moćnim Kielom.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije