Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrhunski turnir

Umaški teniski spektakl moglo ove godine pratiti milijardu ljudi!

umag turnir (1)
Foto: croatiaopen.hr
1/6
30.10.2012.
u 16:20

Mečevi iz Umaga emitirani su na pet kontinenata u 139 zemalja, putem 19 međunarodnih televizija, potencijalnom gledateljstvu od 140,2 milijuna kućanstava.

Umaški ATP Vegeta Croatia Open u svom 23. izdanju privukao je više od 80.000 posjetitelja, dok je sami finale u teniskom centru Stella Maris okupilo 15.000 ljudi. Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske turnir se održavao od 5. do 15. srpnja 2012., a njegov pobjednik je, nakon dugih 22 godine čekanja, postao domaći predstavnik, najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić. Dokaz kvalitete turnira je i igranje četiri prva nositelja u polufinalima, Marin Čilić igrao je tako protiv Aleksandra Dolgopolova, a Fernando Verdasco protiv Marcela Granollersa.

Svih 11 dana turnira obilježio je vrhunski tenis, uzbudljiv glazbeni program i bogata gourmet ponuda. Ove godine u ždrijebu su bila četiri igrača iz TOP 25 ATP ljestvice i tri bivša pobjednika turnira – Fernando Verdasco (2008.), Juan Carlos Ferrero (2010.) i Aleksandr Dolgopolov (2011.). ATP Party Nights u Umagu je pripremio 100 sati glazbenog programa, uz nastupe hrvatskih i međunarodnih glazbenih zvijezda – od Olivera i Gibonnija do dobitnice Grammyja Estelle, dok je Istria Gourmet Festival uz već poznate sadržaje Naša kužina, Istria Gourmet Restaurant i Vinistra predstavio vinske degustacije Skrivene čari malvazije i terana.

Na području Hrvatske ostvaren je prijenos 13 mečeva iz Umaga i ukupno 30 sati televizijskoga emitiranja, što uključuje i intervjue s igračima poslije mečeva. Sedam nacionalnih i lokalnih televizija prenijelo je pak 110 reportaža i vijesti s turnira.

U međunarodnoj televizijskoj razmjeni ostvareno je osam sati reportaža, njih čak 548. Sliku iz Umaga preuzelo je 49 međunarodnih televizija, među kojima su Eurosport 2, BBC World News, Al Jazeera International, France 24, Russia Today, Beijing TV i Shanghai TV, potencijalnog gledateljstva više od milijardu ljudi. Mečevi iz Umaga emitirani su na pet kontinenata u 139 zemalja, putem 19 međunarodnih televizija, potencijalnom gledateljstvu od 140,2 milijuna kućanstava. Intenzivna kampanja urodila je i velikim medijskim odjekom na emitivnom tržištu Slovenije.

– Umaški turnir, kao spoj tri događaja u jednom, potvrdio je svoju jedinstvenu poziciju u ATP kalendaru. Tako nas je, podsjetimo, ove godine nagradila krovna međunarodna teniska organizacija ATP kao Best Fan Experience (najbolji doživljaj za navijače). Također, prvi su put mečevi iz Umaga prenošeni u SAD-u, a napravljen je i veći iskorak na golemim medijskim tržištima Rusije, Kine, Velike Britanije i Irske te u zemljama istočne Europe. Sve je to istodobno potvrda velikog truda i rada uloženog u organizaciju, ali nam postavlja i visoke ciljeve za sljedeće, 24. izdanje turnira – naglašava direktor ATP Vegeta Croatia Opena Vanja Božičković.

U fotogaleriji možete pogledati najbolje fotografije nastale za vrijeme turnira na sportskim terenima i popratnim zabavnim događanjima, nagrađene u sklopu prvog fotonatječaja koji je organiziran u partnerstvu sa Zborom fotoreportera Hrvatske.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije