Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVINI TIPFELER

Ukrajinci grubo pogriješili pa išli na ruku onima koji zbog ovoga provociraju Dinamo

Gorica i Dinamo sastali se u 32. kolu HT Prve lige
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/4
28.04.2022.
u 10:34

Zanimljivost je da su Kijevljani zagrebačkog imenjaka predstavili na jedan zanimljiv način, koji ima posebnu težinu ovih dana kad je Dinamo (26. travnja) proslavio 111. godina.

Kijevski Dinamo na Maksimiru će danas s početkom u 18 sati odigrati prijateljsku humanitarnu utakmicu protiv Dinama, a i nazvana je u tom tonu "Match for peace" ili na hrvatskom - Utakmica za mir.

Sav prihod od ulaznica, koje koštaju 50 kuna, otići će ukrajinskim izbjeglicama, stradalima tijekom ruske invazije. Mjere su ukinute pa zainteresirani ne moraju brinuti oko COVID potvrda, nisu više nužne.

Ali, zanimljivost je da su Kijevljani zagrebačkog imenjaka predstavili na jedan zanimljiv način, koji ima posebnu težinu ovih dana kad je Dinamo (26. travnja) proslavio 111. godina.

Naime, navode da je klub nastao 9. lipnja 1945. spajanjem triju klubova - HAŠK-a, Concordije i Građanskog. Time su zapravo išli na ruku svima onima koji zagovaraju da se taj datum i ta godina slave kao nastanak kluba.

Foto: Screenshot/dubrovnik.net

No, to je ipak u drugom planu, glavno je da se na stadionu okupi što više ljudi pa da se pomogne nesretnim ljudima. Dinamo će nastupiti s drugom momčadi i vodit će je donedavni trener prve momčadi - Damir Krznar.

U Zagreb su ovim povodom stigla moćna braća Surkis, koja stoje iza kijevskog velikana. Sve koordinira bivši nogometaš oba kluba Ognjen Vukojević, a da priča bude "zaokružena", stigao je i neimenovani bogati Ukrajinac kako bi dogovorio poslove nevezane uz sport u Hrvatskoj.

>>> Kolinda Grabar-Kitarović zna riječi svih Dinamovih pjesama

Ključne riječi

Komentara 1

ZG
Zeljko Grabar
10:35 01.05.2022.

Ista rasprava kakva se vodi u vezi Dinama kao da danas tvrdimo da su Hrvatska nastali tek na zasjedanju Avnoja ili Zavnoha a da Hrvatske, Croatie ili drzave pod razlicitim drugim nazivima nije postojala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije