Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kakvi su to kriteriji?

Ugledni svjetski časopis učinio nepravdu Zlatku Daliću

Osijek: Igrači izrazili sućut Zlatku Daliću zbog smrti njegovog oca
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/6
19.10.2022.
u 13:06

Igor Tudor i Ivan Jurić našli su se na listi 50 najboljih trenera svijeta, a zanimljivo je da na njemu nema Zlatka Dalića kojemu su pretpostavili izbornika koji je s Engleskom ispao iz elitne skupine Lige nacija

Dva hrvatska nogometna stručnjaka Igor Tudor i Ivan Jurić našli su se na popisu 50 najboljih trenera svijeta koje je u srijedu objavio nogometni časopis "FourFourTwo", dok je titulu najboljeg ponio Španjolac Pep Guardiola. Zanimljivo je da na tom popisu nema izbornika Hrvatske Zlatka Dalića koji je s našom reprezentacijom napravio odlične rezultate. Vatreni su se plasirali na SP kao prvi u skupini, a taj smo uspjeh nadogradili i plasmanom na završni turnir Lige nacija. Hrvatska je bila prva u iznimno jakoj skupinu u kojoj su bili i svjetski prvaci Francuzi, zatim Danci i Austrijanci. Sve to zasigurno je zasluga i Zlatka Dalića pa čudi da njega nema na tom popisu. Štoviše, ako se uzme u obzira da su se na njemu našli neki izbornici poput Garetha Southgatea, koji je s Engleskom ispao iz elitne skupine Lige nacija, mogli bismo reći da je prema našem izborniku učinjena nepravda.

Popis donosi imena najboljih 50 trenera koji su briljirali tijekom proteklih godinu dana, a napravljen je na temelju njihove sposobnosti kao i na temelju rezultata koje je njihova momčad ostvarila u proteklih 12 mjeseci.

15.10.2022, Stadio Olimpico di Torino, Turin, ITA, Serie A, Torino FC vs Juventus Turin, 10. Runde, im Bild Ivan Juric (Torino Fc) // Ivan Juric (Torino Fc) during the Seria A 10th round match between Torino FC and Juventus Turin at the Stadio Olimpico di Torino in Turin, Italy on 2022/10/15. EXPA Pictures © 2022, PhotoCredit: EXPA/ laPresse/ Fabio Ferrari *****ATTENTION - for AUT, SUI, CRO, SLO only***** Photo: EXPA/ laPresse/ Fabio Ferrari/EXPA
Foto: EXPA/ laPresse/ Fabio Ferrari


Trener Torina Ivan Jurić našao se na 36. mjestu, a za njega "FourFourTwo" navodi da je "sagradio katedralu na živom pijesku u Veroni" koju je vodio do prošle godine.

"U jednom trenutku je imao 13 igrača na posudbi u drugim klubovima, dok drugi igrači, kako se tvrdilo, nisu bili "vezani za dres". Verona je autobusna stanica od kluba, i po veličini i prolaznosti, a on je igrao 3-6-1 formu i otključavao vrata na koja nemaju pravo", nastavlja se u opisu Jurića.

"Torino je prošlu sezonu završio u sredini tablice, ali je razvio niz zvijezda pod Jurićem, koji je s vremena na vrijeme pokazao svoju izvrsnost kao trener. Njegove strane su izvrsne u ograničavanju prostora između linija, dubokoj obrani i preuzimanju prilika koje se same ukažu", zaključuje ova stranica. Odmah ispred Jurića je slavni Portugalac Jose Mourinho.

Christophe Galtier ( entraineur PSG ) - Igor Tudor ( entraineur Olympique Marseille ) - - Match de Ligue 1 Uber Eats "PSG -OM" (1-0) au Parc des Princes à Paris le 16 octobre 2022. Ligue 1 match Uber Eats "PSG -OM" (1-0) at the Parc des Princes in Paris on October 16, 2022. Photo: Federico Pestellini / Panoramic / Bestimage/BESTIMAGE
Foto: Federico Pestellini


Igor Tudor, koji trenutačno vodi Marseille, zauzeo je 42. mjesto, a iza njega je trener Nice Lucien Favre. "FourFourTwo" piše za hrvatskog trenera da Marseille sada s njim na klupi "izgleda tvrdoglavo i grubo, rastežući terene širinom".

"Nitko nije previše očekivao od Marseillea – a oni to jednostavno tako vole, žele ikome pokvariti dan. Tudor je bio otkriće u Veroni, a njegov pristup Marseilleu bio je fascinantan", kaže "FourFourTwo" za Tudora.

Među prvih deset iz Guardiole su Carlo Ancelotti, Juergen Klopp, Antonio Conte, Stefano Pioli, Mikel Arteta, Thomas Tuchel, Graham Potter, Julian Nagelsmann i Diego Simeone.

>> VIDEO: Kladionice Vatrenima daju manje od 2% šanse za osvajanje Svjetskog prvenstva u Kataru

Komentara 1

SL
shooshko.luka
05:59 21.10.2022.

Po cemu je guardiola prvi trener???? N8je osvojio LP od Barce, a za prvo mjesto u premiershipu mu je trebala milijardq eura....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije