Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Automobilizam

U igri Colin McRae Dirt okušali se ponajbolji relijaši Hrvatske

12.07.2023.
u 14:14

U Krapinskim Toplicama okupili su 16 vozača i vozačica nositelja licenci Hrvatskog auto i karting saveza na natjecanju na profesionalnom simulatoru vožnje HeliDrive.

Nesvakidašnju najavu svoj natjecanja pripremili su organizatori Rallyja Kumrovec.

U Krapinskim Toplicama okupili su 16 vozača i vozačica nositelja licenci Hrvatskog auto i karting saveza na natjecanju na profesionalnom simulatoru vožnje HeliDrive.

Okušali su se u igri Colin McRae Dirt, a pobjednik je bio Damjan Belić iz AK DS Racing Prelog. Drugo mjesto izborio je Martin Ravenščak iz AKK Sveta Nedelja.

Dalje od polufinala nisu mogli Daniel Vojvodić iz AKK Sv. Nedelja i Florian Šalec iz AK Zagorje Oroslavje.

Simulatori su već godinama sastavni dio priprema profesionalnih vozača, a Belić je sve tri vožnje odradio na visokom nivou:

 - Imam iskustva, a može se reći da posjedujem i malo talenta. U reliju sam imao dvogodišnju pauzu, a formu sam održavao na simulatoru.

Veselim se povratku na stazu na Kumrovcu, nakon što nismo imali sreće na Delti, automobil je već spreman i jedva čekamo nastavak prvenstva - rekao je Belić.

Jedna od tri vozačice koje su pokazale svoje umijeće bila je Tajana Vojvodić Pinky.

Inače u Prvenstvu Hrvatske u reliju nastupa kao suvozačica proslavljenog asa Nenada Lonačrića. 

 - Zanimljivo iskustvo. Prvi put sam vozila takvu igricu prije nekoliko dana i nije baš bilo bajno, ali s vožnjom na HeliDriveu sam čak i zadovoljna.

Cijeli ovaj centar u kojem smo vozili je fenomenalan, uz simulatore ima i muzej. Nisam ni znala da tako nešto postoji u Hrvatskoj - istaknula je Tajana. 

Sjajan domaćin bio je HeliSpace Interactive Park u Krapinskim Toplicama, jedinstven centar, jedan od samo tri takvog tipa u Europi.

 - Već deset godina radimo s profesionalnim pilotima, no u zadnjih godinu dana otvorili smo svoja vrata za javnost.

Imamo vrhunske simulatore, a ponudu smo proširili na simulacije vožnje i zato smo krenuli u suradnju s Rallyjem Kumrovec - naglasio je direktor HeliSpacea Stanislav Bychinski.

Na 12. Kärcher Rallyju Kumrovec koji će se održati od 7. do 9. rujna očekuje se nastup 80 posada.

Natjecanje će se uz Prvenstva Hrvatske bodovati i za Prvenstvo Centralnoeuropske Zone te Mitropa Rally kup.

Ukupna dužina brzinskih ispita u odnosu na prošlo izdanje produljena je sa 76 na 100 kilometara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije