Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boks

Tyson Fury predao naslove svjetskog prvaka u teškoj kategoriji

Tyson Fury
Foto: DPA/PIXSELL
1/11
13.10.2016.
u 11:59

Tyson Fury predao je u četvrtak titule svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po verzijama WBO i WBA zbog problema s depresijom i uzimanja kokaina

Britanski boksač Tyson Fury predao je u četvrtak naslove svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po verzijama WBO i WBA zbog problema s depresijom i uzimanja kokaina. 

Fury je odustao od zadnje uzvratne borbe protiv Ukrajinca Vladimira Klička, koja je bila predviđena za 29. listopada, zbog "mentalnih problema". Nakon toga je u intervjuu za časopis "Rolling Stone" priznao da je uzimao kokain kako bi se borio s depresijom. 

– Sada se suočavam s drugim velikim izazovom u svom životu koji ću, kao i s Kličkom, dobiti – rekao je Fury, a prenosi BBC. 

– Osvojio sam te titule u ringu i smatram da trebaju biti izgubljene u ringu, ali ja sam u ovom trenutku nesposoban da se branim i morao sam donijeti tešku i emotivnu odluku da predam svoje naslove – dodao je 28-godišnji Fury.

Nije se borio od studenog kada je u Düsseldorfu pobijedio ukrajinskog boksača i osvojio naslov svjetskog prvaka po verzijama WBO, WBA i IBF. Nakon toga je dva puta odustajao od uzvrata zbog čega mu je oduzeta titula prvaka po IBF verziji.

Britanski odbor za kontrolu boksa se sastao u srijedu kako bi razmotrio situaciju s Furyjem i mogao bi mu oduzeti boksačku licencu.

Neslužbeno se doznaje da će se za titule po verzijama IBF i WBA boriti Kličko i Britanac Anthony Joshua.

Također, nagađa se da bi se za naslov po WBO verziji mogli boriti Novozelanđanin Joseph Parker i Meksikanac Andy Ruiz Jr.

Komentara 1

MI
MilanVG
16:02 13.10.2016.

Prevara od boksera. A i sam box u nikad gorem stanju. Pre su borbe za titulu bile planetarni spektakl a sad...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije