Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORT I BIZNIS
Povratak na članak

Tvornice novca Dallas Cowboys, New York Knicks, Real Madrid...

Kako zbraja Forbes, koji sport odavno tretira kao ništa više od biznisa, ukupno je 30 NBA klubova prošle godine uprihodilo 5,2 milijarde dolara uz 900 milijuna profita.

Komentari 2

OT
onaj-tamo
12:51 10.02.2016.

Američki klubovi su bogati jer na cijeli SADe od 50 saveznih država ima ako se ne varam 330milja stanovnika a po sportu ima ligu od 30tak klubova - to im omogučuje da tih 30klubova ima iznimno veliko tržište - njihove druge lige su puno slabije plačene jer inače ne bi njihovi hokejaši koji ne mogu igrati u NHLu i košarkaši koji ne mogu u NBA rađe dolazili u europu negu igrali njihovu verziju druge lige. Zamislite da EU ima jednu super nogometnu, košarkašku ligu od 30klubova - kolko bi onda zarađivali največi - samo je pitanje šta bi onda bilo s manjim klubovima :-) .

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.