Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SEHA liga

Kontrec i Horvat zabili po osam golova u pobjedi PPD Zagreba

PPD Zagreb - Metalurg
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/10
13.02.2018.
u 23:08

Bez obzira na brojne probleme s ozljedama, hrvatski prvak je upisao važnu pobjedu kojom se učvrstio na drugoj poziciji SEHA lige

Rukometaši PPD Zagreba pobijedili su Metalurg 30-28 u susretu 14. kola regionalne SEHA lige praktički osiguravši plasman na Final Four koji će se održati od 4. do 6. svibnja.

Bez obzira na brojne probleme s ozljedama, hrvatski prvak je upisao važnu pobjedu kojom se učvrstio na drugoj poziciji SEHA lige.

PPD Zagreb - Metalurg
1/16

U prvih 20 minuta bila je to izjednačena utakmica u kojoj niti jedna momčad nije imala više od pogotka prednosti. U 23. minuti Zagreb prvi put bježi na dva gola razlike, s koliko je i dobio prvo poluvrijeme (15-13).

U drugom dijelu momčad Zlatana Saračevića je cijelo vrijeme vodila s dva do tri gola razlike, a u 56. minuti je imala i najvećih +4 (29-25). U samoj završnici gosti su uspjeli smanjiti na pogodak zaostatka (29-28), ali je Kontrecov pogodak razriješio sve dvojbe.

PPD Zagreb su do pobjede predvodili Tin Kontrec i Zlatko Horvat s po osam golova, dok su Dobrivoje Marković, Damir Bičanić i zanimljivo, vratar Urh Kastelic zabili po tri pogotka. U redovima makedonskog sastava najefikasniji su bili hrvatski rukometaš Halil Jaganjac s devet golova, te Filip Kuzmanovski s osam golova.

U drugom susretu Nexe je u Našicama izgubio od Meškova 19-29. Meškov je u Našicama otvorio utakmicu serijom 6-0 i već tada je bilo jasno kako će Nexe teško do bodova. Prvi pogodak domaćin je zabio tek u desetoj minuti, a na poluvremenu su gosti imali osam golova prednosti (17-9). U 34. minuti prvi put je bilo +10 (20-10), a minutu kasnije i najvećih 11 golova prednosti (21-10). 

Goste su do pobjede predvodili Dzianis Rutenka sa sedam golova, te Viačeslau Šumak s pet golova. Ljubo Vukić je zabio dva gola, dok je hrvatski vratar Ivan Pešić imao čak 16 obrana. U redovima Nexea najefikasniji su bili Marin Šipić s pet, te Saša Barišić Jaman s četiri gola, dok je Kristian Pilipović imao 11 obrana.

Na ljestvici vodi Vardar s 37 bodova, PPD Zagreb ima 31, Meškov 28, Celje 26, Gorenje 18, Tatran 16, Metalurg 16, Nexe 8, Dinamo 7, a Vojvodina 6 bodova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije