Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABA LIGA

Težak poraz Zadra na startu doigravanja: U Podgorici nisu imali nikakve šanse, slijede utakmice odluke

Zadar: Zadar i Cedevita Junior odigrali utakmicu 30. kola FavBet Premijer lige
Sime Zelic/PIXSELL
13.04.2024.
u 21:53

Drugu utakmicu Budućnost i Zadar će odigrati u petak 19. travnja, a domaćini će biti Zadrani

U prvom četvrtfinalnom susretu doigravanja regionalne ABA lige košarkaši Budućnosti su na domaćem parketu u Podgorici uvjerljivo svladali Zadar 100-69 (23-24, 19-12, 34-15, 24-18). U polufinale će se probiti momčad koja prva ostvari dvije pobjede, a sljedeća se utakmica igra u Zadru.

Nakon nešto slabijih uvodnih minuta Zadrani su, pogotovo napadački, vrlo dobro odigrali prvu četvrtinu nakon koje su vodili 24-23. Sredinom druge dionice domaćin je ipak stisnuo, pogotovo u obrani. Odlijepio se i odmor dočekao uz prednost 42-36. Zadar se raspao tijekom treće četvrtine u kojoj je primio čak 34 poena. Prvo je Budućnost otišla na dvoznamenkastu prednost, potom je pobjegla i na +20 čime je susret bio odlučen.

Kod Zadra je Marko Ramljak postigao 14 poena uz pet ukradenih lopti i šest skokova. Po 13 koševa su ubacili Dario Drežnjak i Lovro Mazalin, dok je za 34 minute na parketu samo dva poena ubacio Luka Božić, najkorisniji igrač osnovnog dijela sezone. Uz dva poena imao je Božić šest asistencija i tri skoka. Kod Budućnosti su prednjačili Kevin Ferrell sa 17 poena te Nikola Tanasković koji je uz 15 poena imao i sedam skokova.

Drugu utakmicu Budućnost i Zadar će odigrati u petak 19. travnja, a domaćini će biti Zadrani. Prve četvrtfinalne utakmice Crvena zvezda i Studentski centar te Mega i Cedevita Olimpija igraju u ponedjeljak, dok je u srijedu na rasporedu prvi susret Partizana i Igokee.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Ričard
Ričard
00:16 14.04.2024.

Ajme meni nije mi dobro Ajme meni nije mi dobro Ajme meni ovo je san Eno neko kuca na vrata Biži ća ma biće vraga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije