Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP Barcelona

Verdasco i Ferrer prvi polufinalisti Barcelone

David Ferrer
Reuters
23.04.2010.
u 18:28

Dvojica Španjolaca, David Ferrer i Fernando Verdasco, prva su dva polufinalista ATP turnira na zemljanoj podlozi koji se ovaj tjedan igra u Barceloni.

Oba su tenisača do međusobnog polufinalnog ogleda došli pobjedama u dva seta, s tim da je Ferrer nešto lakše obavio svoj posao. Sa 6-4, 6-0 je pobijedio Brazilca Thomaza Belluccija, dok je Verdasco sa 6-2, 7-6(4) svladao Latvijca Ernestsa Gulbisa.

Više puta se Ferrer našao u zahtjevnoj situaciji u prvom setu, u kojem je ukupno spasio četiri break lopte. No, nakon dobivene prve dionice 6-4 u drugoj je Bellucci potpuno stao i prepustio se dominaciji Španjolca.

Verdasco je krenuo obrnutim ritmom. Jako u prvom setu (6-2), dok je drugi protiv Gulbisa dobio u tie-breaku (7-4). Ključnim se pokazao gem kod 5-5 kada je servirao Verdasco i pritom spasio čak sedam break lopti.

U karijeri su Verdasco i Ferrer igrali osam puta, te zasad Verdasco ima 5-3.

Ferrer i Verdasco će ostati jedini domaći predstavnici u polufinalu iz razloga što se u druga dva četvrtfinala sastaju: Francuz Tsonga i Nizozemac De Bakker, odnosno, Šveđanin Söderling i Argentinac Schwank.

ATP Barcelona, četvrtfinale:

Ferrer (8) - Bellucci (13) 6-4, 6-0

Verdasco (5) - Gulbis 6-2, 7-6(4)

Tsonga (3) - De Bakker (kasnije)

Söderling (2) - Schwank (kasnije)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije