Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP Acapulco

U finalu Ferrero protiv Ferrera

David Ferrer
Reuters
27.02.2010.
u 09:20

Dva španjolska tenisača, Juan Carlos Ferrero i David Ferrer, ponovno su suparnici u finalu. Nakon prošlog tjedna u Buenos Airesu, sve su suparnike svladali i u meksičkom Acapulcu.

Nakon poraza od hrvatskog tenisača Ivana Dodiga na Australian Openu, nekadašnji pobjednik Roland Garrosa Juan Carlos Ferrero je zagazio na zemljanu podlogu i počeo veliki niz. Trenutačno je na 14. pobjeda zaredom, a pritom je osvojio turnire u Costa do Sauipeu i Buenos Airesu. Igrat će novi finale u Acapulcu, gdje će loviti petnaestu turnirsku pobjedu u karijeri.

Prije šest dana je Ferrero pobijedio sunarodnjaka Davida Ferrera u finalu Buenos Airesa 5:7, 6:4, 6:3, a bila mu je to tek druga pobjeda u sedam međusobnih mečeva. Do treće će pokušati doći ove subote.

Za finale je popularni "komarac", trenutačno 16. igrač na svijetu, morao igrati samo jedan set. Juan Monaco je dan ranije izbacio iz turnira prvoga nositelja Fernanda Verdasca, a u polufinale je krenuo s 4:1 protiv Ferrera. No, Španjolac se vratio, osvojio set 7:5 kada je Monaco odlučio predati meč zbog ozljede rebra.

U drugom polufinalu su gledatelji mogli uživati znatno duže. Nakon dva sata i petnaest minuta David Ferrer je pobijedio drugog nositelja Fernanda Gonzaleza 6:7(4), 6:0, 6:4. U drugom setu je Čileanac osvojio samo sedam poena, a u trećem je osvojio tek četiri od 12 poena na drugi servis. Sve je to vrlo dobro kaznio Ferrer, 17. igrač na svijetu, koji će loviti osmu ATP krunu u Acapulcu, te će pokušati doći do osvete za Buenos Aires.

Narednog tjedna će, zanimljivo, baš Juan Carlos Ferrero i David Ferrer predvoditi Španjolsku u meču 1. kola Davis Cupa protiv Švicarske.

ATP Acapulco, polufinale:

Ferrero (4) - Monaco (7) 7:5, predaja Monaca

Ferrer (3) - Gonzalez (2) 6:7(4), 6:0, 6:4

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije