Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u šlageru 2. kola hrvatski dvoboj između Ljubičića i Dodiga

Tata Ljubičić: Umag mi je još privlačniji

'28.07.2010., Umag - Teniski turnir Croatia Open, Medjunarodno prvenstvo Hrvatske u tenisu. Ivan Ljubicic na kids day-u . Photo: Slavko Midzor/PIXSELL'
'Slavko Midzor/PIXSELL'
28.07.2010.
u 19:35

Nigdje nisam toliko puta igrao kao u Umagu, imam 11. priliku da podignem pehar, ali šanse su mi sve manje.

Nitko od naših tenisača ni približno nije bio vjeran umaškom ATP turniru kao što je to 31-godišnji Ivan Ljubičić. U četvtrak ima dvoboj s imenjakom i sunarodnjakom Dodigom započet će 11. nastup u teniskom kompleksu Stella maris uoči kojega kaže:

– Preda mnom je 11. prilika da osvojim umaški turnir. Vrijeme teče, a moji su izgledi sve manji. Nigdje nisam nastupio toliko puta, a po učestalosti nastupa slijedi Monte Carlo. Radim si godišnji raspored po tome da dođem u Umag, no razumijem da igrači koji igraju bolje na betonu izaberu Washington i pripremu za US Open. Odgovara mi da više igram na kraju sezone, pa u ovom dijelu sezone ne moram u Kanadu i SAD, već mogu i u Umag.

Ivan je igrao na betonskom terenu, ali protiv dječaka od šest do 14 godina. Među 50-ak djece bilo ih je i iz Belgije, Australije, Rusije, a među njima i blizanke Lovreković iz Virovitice.

Devetogodišnje Nika i Tea iz kluba Didon bile su oduševljene što su mogle vratiti lopticu našemu proslavljenom asu. Trčkaranjem po terenu i guranjem teniske loptice oduševljavao se i Ivanov 21-mjesečni sin Leonard.

– Umag mi je još privlačniji otkako sam postao otac jer ima jako puno aktivnosti za djecu.

U malom Leonardu uživa i djed Marko koji kaže da je za njega svaki boravak u Umagu praznik:

– Makar mi ni danas nije svejedno kako će Ivan proći na terenu, više ne strepim nad sinovim rezultatima kao što ne strepim ni nad njegovim imidžem ili ekonomijom, već mi je posebna radost lijepa obitelj koju ima.

Marku Ljubičiću ipak neće biti svejedno bude li Dodig igrao protiv Ivana kao protiv Navarra.

– Dodig igra jako dobro, sviđa mi se njegova borbenost. Tjelesno se osjećam dobro, no ne mogu procijeniti koliko igrački vrijedim –- kazao je treći nositelj koji je, poput Davidenka (1.), Melzera (2.) i Ferrera (4.), bio slobodan u prvom kolu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije