Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVIS KUP

Španjolci bez Nadala, Verdasca i Lopeza protiv Švicarske

Juan Carlos Ferrero
Reuters
23.02.2010.
u 16:46

Španjolska muška teniska reprezentacija krenut ću u obranu naslova pobjednika Davisova kupa, u dvoboju protiv Švicarske koji će se održati u Logroñu, bez trojice standardnih igrača.

David Ferrer jedini je španjolski tenisač koji je prošle godine bio u ekipi koja je u finalu Davisova kupa pobijedila Češku, a koji će biti i u sastavu za dvoboj protiv Švicarske od 5. do 7. ožujka u Plaza de Torosu, u areni za borbu s bikovima koja prima 11.000 gledatelja.

Pridružit će mu se još Juan Carlos Ferrero, Tommy Robredo i Marcel Granollers, odlučio je izbornik Albert Costa. Najbolji španjolski tenisač Rafael Nadal nedostupan je za taj dvoboj zbog ozljede, kao i Fernando Verdasco, a izostavljen je i 34. igrač svijeta Feliciano Lopez, vjerojatno zbog neodgovarajuće forme.

- Ovo je odlična, natjecateljska momčad koja će se boriti za pobjedu protiv Švicarske i prolaz u četvrtfinale. Svi igrači morat će dati svoj maksimum ako želimo konačni uspjeh – prokomentirao je izbornik Albert Costa.

Povratnik u španjolsku vrstu, bivši broj 1 svjetskog tenisa Juan Carlos Ferrero, u odličnoj je formi, te je u protekla dva tjedna osvojio dva naslova pobjednika na zemljanoj podlozi, u Costa do Sauipeu i Buenos Airesu, čime se probio na 16. mjesto ATP ljestvice. Ukupno u karijeri ima 14 naslova, uključujući i onaj u Roland Garrosu 2003. godine.

Podsjetimo da će i Švicarci u tom dvoboju ostali lišeni usluga svoga najboljeg igrača Rogera Federera, koji je još ranije otkazao nastup jer mu susret na zemljanoj podlozi ne odgovara uoči američkih turnira u Indian Wellsu i Miamiju, koji se igraju na betonu. U međuvremenu se Federer i razbolio (plućna infekcija), zbog čega je otkazao ovotjedni ATP 500 turnir u Dubaiju.

Španjolci su Davisov kup osvajali 2000., 2004., 2008. i 2009. godine, a na domaćem terenu su neporaženi u zadnjih 18 dvoboja, odnosno još od travnja 1999. godine, kada ih je u Leridi sa 3-2 svladao Brazil.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije