Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROLAND GARROS

Soderling konačno pobijedio Federera i izborio polufinale

Roger Federer
Reuters
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
01.06.2010.
u 21:08

U četvrtfinalu Roland Garrosa Šveđanin Robin Soderling u četiri je seta furiozni izbacio Švicarca Federera!

Bio je to trinaesti njihov meč i prva Soderlingova pobjeda. Dva i pol sata trebalo je Šveđaninu da slomi favoriziranog Federera sa 3:6, 6:3, 7:5, 6:4.

Jedino je prvi set Soderling lošije odradio, no od početka drugog pa sve do samog kraja meča dominirao je i fantastičnim forhendom pogađao sve. Unatoč prekidu zbog kiše nakon drugog seta, u trećem je kod 5-5 i 30-15 za Švicarca uzeo dva gema za redom i poveo s 2-1 u setovima.

Švicarac je brzo odvratio, četvrti set otvorio breakom kojeg nije iskoristio, no Soderling se samo dizao u igri i došao do dvije break prilike kod 3:3, no ni njemu nisu bile od koristi. Iskoristio je tek drugu kod 4:4 i zasluženo izborio polufinale.

Tamo će igrati protiv Čeha Tomaša Berdycha koji je Rusa Južnog stavio bez osvojenog seta (6:3, 6:1, 6:2). Berdychu je to prvo Grand Slam finale.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije